1 març, 2017
Notícia

Curs d'agents dinamitzadors de projectes artístics 16ª edició

Experimentem amb l'ART organitza a Barcelona la 16ª edició d'aquest curs dirigit a docents, estudiants d’art, artistes, educadors i treballadors culturals, educadors socials, tècnics o programadors d’activitats d’educació o difusió de les arts visuals, etc. interessats en experiències col·laboratives que enllacen art, pedagogia i territori.

Entorn de la pregunta  “Com construir estratègies d’educació i mediació vinculades a projectes artístics contemporanis?”, el curs explora contextos i iniciatives culturals des d’on implicar, conscienciar i repensar l’educació, la mediació i la vinculació amb públics en l’actualitat. Aposta per una pràctica reflexiva i activa de l’educació artística, fent un recorregut des de la institució museística fins a altres experiències col·laboratives que enllacen art, pedagogia i territori, per tal de mostrar possibles metodologies i pautes crítiques des d’on crear i accionar.

 

S’organitza a partir de quatre àmbits que mostren diverses maneres d’aproximar-se a les pràctiques d’educació i creació artístiques contemporànies:

 

· Coordenades d’acció

 

· Desplaçaments i espais contigus entre art, pedagogia i territori

 

· Possibilitats i posicionaments de l’educació i la mediació des de projectes artístics

 

· Processos educatius i artístics en entorns d’educació formal

———-

Dates: 11, 18, 25 de març i 1 d’abril.
EART. Torrijos, 68. 08012 Barcelona.
Organitza: Experimentem amb l’ART.
A càrrec de: Dolors Juarez (Codirectora d’Experimentem amb l’ART)/moderació; Fermín Soria (educador, investigador i treballador cultural en els àmbits de l’educació en museus i centres d’art), Ramon Parramon (artista i investigador cultural. Director d’Idensitat i ACVic Centre d’Arts Contemporànies), Pablo Martínez (Cap de Programes MACBA) , Lluc Mayol (Catxirulo Lab / La fanzinoteca), Teresa Rubio (servei educatiu Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat), Isaac Sanjuan (coordinador i conceptualització de projectes Educatius a Experimentem amb l’ART), Anna Sala i Rosa Canals (Escola Cooperativa El Puig. Esparreguera)/ponents.

———-

Més informació:
experimentem.org/00novetats/cursAgents.html

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.