26 octubre, 2019

Cyborgs de barrio

Projecte de la associació Ondula que busca obrir diàlegs intergeneracionals i multiculturals, així com enfortir les comunitats del barri des de la reflexió i el debat sociopolític sobre l'impacte de les tecnologies digitals en les nostres vides. La proposta es realitza a través d'un llenguatge summament expressiu i que permet trencar les barreres conceptuals i dialèctiques: la dansa.
Cyborgs de barrio es proposa indagar en la relació cos-màquina explorant la confluència del cos amb els telèfons intel·ligents i de la ment amb les apps, les capacitats humanes i tècniques per al moviment i acció, la manera de relacionar-nos afectivament i d’organitzar-nos col·lectivament.
Aquest projecte continua en la línia de treball d’Alfabetización Digital Crítica, que persegueix el desenvolupament del pensament crític, creatiu i ètic entorn de l’ús ciutadà de les tecnologies, i que explora metodologies actives de recerca-acció col·lectiva basades en l’expressió artística, i en particular, els llenguatges del cos.
 
Es desenvolupa a partir de tallers i trobades:
> Taller d’artistes Cyborg: Repensar la tecnologia des del cos
> Taller d’Educació Cyborg:: cos i tecnologia a l’aula
> Trobada Cyborg: experiència, reflexió i aprenentatges
Nave Intermediae. Paseo de la Chopera, 14, 28045 Madrid
Organitza: Matadero Madrid i Junta de Arganzuela
A càrrec de: Inés Bebea i Laura Szwarc (Ondula)
———-
Més informació:
 
 
 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.