6 octubre, 2021
Notícia

Danza para cualquiera. Exposició

L’exposició, organitzada per L’Estruch (Sabadell Cultura), fa un recorregut fotogràfic per projectes comunitaris com Pobles en Dansa, Ciutats en Dansa i Barris en Dansa dirigits per Álvaro de la Peña (Iliacan Dansa).

Aquesta exposició fotogràfica commemora els 10 anys de “Danza para cualquiera” (2010-2021), el paraigües que acull els projectes comunitaris d’Iliacan Dansa, companyia creada l’any 1993 pel coreògraf, ballarí i professor Álvaro de la Peña, juntament amb Nausica Guitart i Pere Jané. Les imatges que s’hi presenten són fragments d’assajos i representacions de projectes com “Pobles en Dansa”, “Ciutats en Dansa” i “Barris en Dansa” on qualsevol persona que ho desitgi pot accedir a la dansa i viure-la.

 

L’exposició té un valor doble a L’Estruch (Sabadell Cultura), ja que Iliacan ha organitzat “Barris en Dansa” a la Fàbrica de Creació de les Arts en Viu de Sabadell en dues ocasions, el 2015 i el 2018. La mostra hi arriba després de passar per la Casa de Cultura El Mallol de Sant Hipòlit de Voltregà (juliol) i pel Centre Cívic Zona Nord de Barcelona (setembre).

 

A través d’aquesta exposició es vol donar a conèixer i compartir una experiència creativa comunitària que al mateix temps suposa una experiència emocional per als participants. Gràcies a la fotografia, es mostra com la pròpia vivència de la dansa pot commoure i transformar, convidant a les persones que visiten l’exposició a participar en projectes com aquests o similars. El material ha estat cedit pels fotògrafs Paco Peñaranda, Alfons Sánchez, Tristán Perez Martín, Carlos Casado, David Ruano, José Rodríguez, AGfotografia i Gerardo Gaal, entre d’altres.

 

Les produccions de la companyia de dansa Iliacan destaquen, des del començament, per un interès especial per les emocions i el focus sobre el conflicte humà. Entre 2005 i 2010 Iliacan va ser companyia resident al municipi de Tremp (Lleida). Els objectius de la residència són la pedagogia, la divulgació i l’ampliació de la dansa a nous públics. En aquest context Iliacan crea i impulsa el festival “En Tremp Dansa”. Des de 2010, Iliacan promou el projecte “Barris en Dansa”, una iniciativa que rep el Premi Ciutat de Barcelona 2012 de Dansa i el Premi Dansacat 2020 (APdC) al millor projecte social.

 


 

Dates: Del 7 al 15 d’octubre
Sala d’exposicions de L’Estruch. Sant Isidre, 140. 08208 Sabadell
Organitza: L’Estruch (Sabadell Cultura)
A càrrec de: Iliacan Dansa – Álvaro de la Peña
Participa: Paco Peñaranda, Alfons Sánchez, Tristán Perez Martín, Carlos Casado, David Ruano, José Rodríguez, AGfotografia i Gerardo Gaal/Entre d’altres fotògrafs que han cedit el seu material per a l’exposició
Més informació: lestruch.sabadell.cat/exposicio-danza-para-cualquiera

 

 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies sobre creació comunitària des de la dansa

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.