5 maig, 2017
Notícia

De l'aula al laboratori 2017

Trobada a Tabakalera per a dissenyar laboratoris oberts en l'àmbit educatiu i impulsar la xarxa de professors/es i professionals que ja treballen per la transformació educativa.

En l’àmbit escolar denominem laboratori a l’espai i/o pràctiques transversals utilitzades perquè l’alumnat, sobre la base d’una aplicació experimental, assimili els coneixements, competències o capacitats que es busca transmetre. Aquesta transversalitat de l’espai i pràctiques de laboratori permeten aprendre i crear de forma més oberta, dinàmica, crítica, pràctica i col·laborativa. Veiem el laboratori com un espai per a innovar en educació, on l’alumnat adquireix altres competències relacionades amb la creativitat, el treball en grup o l’autonomia i iniciativa.

 

Ikasgelatik laborategira (De l’aula al laboratori) és una trobada dirigida a professionals de l’àmbit educatiu que pretén donar respostes a diverses preguntes i plantejar nous interrogants. Quins obstacles trobem a l’hora de crear laboratoris oberts? I com superar-los? Com adequar les metodologies, el material didàctic, etc, a les noves tecnologies? Com són els espais per a la creativitat?

 

A més, Ikasgelatik laborategira vol fer visible el treball que molts educadors/es realitzen en aquest sentit en el seu dia a dia, i que han estat la inspiració i el motor per a activar aquesta línia de treball des d’Hirikilabs. Així, durant la trobada tindrà lloc la presentació d’un document de Bones pràctiques per a la creació de laboratoris oberts, fruit d’un procés d’any i mig dut a terme en Hirikilabs per un grup obert de professionals de l’àmbit educatiu i redactat per Susanna Tesconi.

———-

Dates: 5 de maig 
Tabakalera. Plaza de las cigarreras, 1 20012 Donostia/Sant Sebastià

Organitza: Tabakalera

Participa: Susanna Tesconi/presentació publicació; Lucía Arias, Inés Bebea i Ista Boszhard/presentació experiències; Jabi Luengo, Jokin Lacalle, Eneko Apalategi, Ibon Burgoa, Susanna Tesconi i Iñaki Zarauz/activitats pràctiques

———-

Més informació:

tabakalera.eu/es/del-aula-al-laboratorio-encuentro-ambito-educativo

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.