16 juny, 2016
Notícia

De l’escola al museu

"CREIXEM AMB L’ART". ESCOLA MIQUEL BLEACH + MNAC (dins del projecte "Escoles Tàndem". Fundació Catalunya-La Pedrera), IV PRESENTACIÓ DELS PROJECTES ARTÍSTICS I D’INNOVACIÓ DEL BROGGI (dins del programa "Magnet". Fundació Bofill) i "ANEM A MUSEÏTZAR L’ESCOLA" (Escola Collaso i Gil + Xarxa d'escoles Històriques de Barcelona)

CREIXEM AMB L’ART. ESCOLA MIQUEL BLEACH + MNAC
Des del curs 2013-2014 el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha treballat conjuntament amb l’Escola Miquel Bleach de Barcelona en el marc del projecte Escoles Tàndem (Fundació Catalunya-La Pedrera), amb l’objectiu d’enriquir l’experiència educativa, la qualitat dels aprenentatges i la millora dels resultats acadèmics a través de l’art i el patrimoni.

 

El projecte Creixem amb l’art ha suposat un canvi metodològic per a l’escola, centrat en el treball per projectes on l’art i el patrimoni artístic han tingut un paper rellevant, i en l’ús del mètode de les estratègies de pensament visual (VTS). Cadascun dels tres cursos el projecte s’ha vertebrat a partir d’un tema de recerca triat pels alumnes: el bestiari, la cuina i l’esport.

 

Per tancar el projecte, el Tàndem Escola Miquel Bleach + MNAC organitza una Festa de cloenda al MNAC.
———-
Dates: 15/06/2016 (festa de cloenda Tàndem Escola Miquel Bleach al MNAC).
Organitza: MNAC i Escola Miquel Bleach (Barcelona).
En el marc de:
Escoles Tàndem, un projecte impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera.
Suport:
Departament d’Ensenyament (Generalitat de Catalunya) i Consorci d’Educació de Barcelona.

———-

Altres Tàndem: Escola Mare de Déu de Montserrat + Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona / Escola Mn. Joan Batlle + Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) / Escola Bàrkeno + Mercat de les Flors + El Graner / Institut Rovira-Forns + Universitat Autònoma de Barcelona / Tàndems d’aquesta edició.
———-
Més informació:
museunacional.cat/ca/escoles-tandem

 

 

 

IV PRESENTACIÓ DELS PROJECTES ARTÍSTICS I D’INNOVACIÓ DEL BROGGI
Un any més l’Institut Moisès Broggi de Barcelona ens convida a la presentació per part de l’alumnat dels projectes artístics  i d’innovació d’ESO realitzats durant el curs 2015-2016 en el marc del projecte Magnet. Es tracta de treballs finals de moltes disciplines: química, teatre, cinema, tecnologia 3D… És una sessió oberta a la família i a tot el públic interessat.

 

Magnet: aliances per a l’èxit educatiu (Fundació Jaume Bofill) és un programa que posa en contacte institucions científiques i culturals de referència amb centres educatius. L’Institut Moisès Broggi hi treballa amb aliança amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).
———-
Dates: 20 de juny de 2016. 
Institut Moisès Broggi. Sala d’Actes. Sant Quintí, 32-50. 08041 Barcelona.
Organitza: Institut Moisès Broggi (Barcelona).
Participa: El MACBA participa en el programa Magnet amb IES Moisès Broggi i Escola Josep M. de Sagarra.
Dins de: Magnet, programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col∙laboració amb el Departament d’Ensenyament i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

———-

Altres aliances Magnet: Escola Pardinyes (Lleida) + l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries + l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la UdL / Escola Eduard Marquina i Escola Concepció Arenal (Barcelona) + Institut de Ciències del Mar (CSIC) / Escola Samuntada (Sabadell) + Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont / Escola Joan Maragall (Lleida) + Magical Media + Universitat de Lleida.
———-
Més informació:
institutbroggi.org/projectes

 

 

 

ANEM A MUSEÏTZAR L’ESCOLA
Anem a Museïtzar l’escola forma part del projecte de centre de l’escola Collaso i Gil de Barcelona, relacionat amb la Xarxa d’escoles Històriques de Barcelona. L’objectiu és convertir l’escola, inaugurada l’any 1935 i per tant una escola de la República, en un museu obert al barri, exposant antiguitats i explicacions a partir de Codis QR i Realitat Augmentada.

 

A través d’una webgimcana, i seguint la metodologia de Flipped Classroom, s’inicia l’activitat en el Cicle Superior (recerca d’informació i primera fase de “museïtzació”). Seguidament, hi participa tota la primària amb l’ús de tauletes, descobrint la història i creant exposicions temporals amb diferents apps. Educació infantil participa també amb la Gimcana de la museïtzació i en la seva descoberta, aprenent a fer ús de les tauletes.
———-
Organitza: Escola Collaso i Gil (Barcelona).
A càrrec de: Núria Cervera i Anna Pérez (responsables del projecte i autores del text de difusió).
En el marc de: Xarxa d’escoles Històriques de Barcelona.

———-

Altres escoles de la XEHB: Escola Àngels Baixeras, Escola Baldiri Reixac, Escola de Bosc de Montjuïc, Escola La Farigola de Vallcarca, Escola Mossèn Jacint Verdaguer, Escola Pere Vila, Institut Jaume Balmes, Institut Lluís Vives, Institut Menéndez i Pelayo, Institut Verdaguer.
———-
Més informació: 
sites.google.com/a/collaso.net/museietzar-escola

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.