24 febrer, 2023
Notícia

Del corazón a la mano | Documental i xerrada amb les autores

LaFundició organitza una projecció d’aquest documental i una xerrada amb les seves autores, Elisabeth Guillén i Indira Vega (MottainaiZGZ), entorn d’iniciatives comunitàries a Colòmbia on l'art tèxtil genera reconciliació i memòria.

L’art tèxtil és l’eix vertebrador d’aquest documental que recorre diverses realitats colombianes: els acords de pau, la lluita feminista en entorns rurals o l’atur nacional del 2021, i ens presenta tres iniciatives comunitàries on l’art tèxtil serveix com a mitjà per a la reconciliació i alhora com a generador de memòria.

 

Al debat posterior a la projecció comptarà amb la participació de les autores del documental, Elisabeth Guillén i Indira Vega, membres del col·lectiu Mottainai.ZGZ, format per un grup d’artistes que promouen el tèxtil com a pràctica ecofeminista. S’hi parlarà sobre processos comunitaris de creació tèxtil i memòria, en aquest cas, a Colòmbia. La cooperativa LaFundició, organitzadora de l’acte, també s’interroga sobre com reapropiar-nos de la costura com a mitjà de representació, eina política i pràctica cultural col·lectives amb processos com els que impulsen a DesDelsBlocs.

 

Tant la projecció com la xerrada tindran lloc a Pomezia, espai social i cultural comunitari sostingut per diverses entitats, organitzacions i veïnes del barri de La Florida de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

 

Mottainai.ZGZ

 

Mottainai.ZGZ és un col·lectiu d’impuls a l’art tèxtil des de la cura a la vida en totes les seves manifestacions: naturalesa, tempo, fantasia… Convençudes que a través del foment de l’art tèxtil amb un enfocament ecofeminista estan aportant a la construcció d’una societat basada en el respecte a la vida com a opció relacional i econòmica.

 

Els seus objectius són generar processos de cultura comunitària des de l’acció participativa sustentada en pedagogies tèxtils ecofeministes i afavorir el flux de coneixements i experiències des del fet comunitari a l’artístic. I des de la pràctica artística cap allò comunitari. Fent de la cultura un bé accessible a nivell de gaudi i de creació.

 

 

Dates: 25 de febrer

17h. Espai Pomezia. Pins, 10. L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

El documental, de 47 min. de durada, és en castellà

Organitza: LaFundició

Participa: Elisabeth Guillén i Indira Vega (Mottainai.ZGZ)

Més informació: lafundicio/processos comunitaris de creació textil

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies sobre cosir com a pràctica cultural comunitària


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.