20 maig, 2019
Notícia

DENTRO CINE. Crear. Filmar. Despertar (Un proyecto social para jóvenes)

Iniciativa que es posa en marxa des de Cineteca Madrid en col·laboració amb la xarxa de centres del programa ASPA de la Direcció General de Família i Infància de l'Ajuntament de Madrid. L'objectiu és acostar la pràctica cinematogràfica a joves de 16 a 23 anys, sense ocupació ni formació, amb el doble objectiu de formar-los en la pràctica i el llenguatge cinematogràfic, i de dotar-los d'eines de diàleg, autoexploració, apoderament i coneixement.

Dentro cine. Crear. Filmar. Despertar (Un proyecto social para jóvenes) part d’un plantejament innovador, que uneix el coneixement i aprenentatge cinematogràfic des de la pura acció, allunyat de qualsevol academicisme, amb el convenciment que el cinema és una poderosa eina d’apoderament, un llenguatge per a trobar-se i trobar a uns altres.

 

El cineasta Pedro Sara i la psicòloga Violeta Pagán Navarro dissenyen un taller partint dels plantejaments de Paulo Freire en la Pedagogia de l’Oprimit i de les teories d’Augusto Boal en el seu Teatre de l’Oprimit, i treballant amb eines del psicodrama, Dentro cine busca alliberar les eines i el llenguatge cinematogràfic per a posar-los al servei de la veu d’aquells que no tenen veu.

———-

Dates: Sessions: 20, 22, 24, 27, 29 i 31 de maig, i 3, 5, 7, 10 ,12 i 14 de juny
Matadero Madrid. Plaza de Legazpi, 8, 28045 Madrid

Projecció del treball resultant: 18 de juny

Sala Azcona de Cineteca Madrid. Plaza de Legazpi, 8, 28045 Madrid

Organitza: Cineteca Madrid i xarxa de centres del programa ASPA de la Dirección General de Familia y Infancia de l’Ajuntament de Madrid (dependent de l’Área de Gobierno de Equidad, Derechos Sociales y Empleo)

Dirigit a: joves que integren la xarxa ASPA

———-

Més informació:

cinetecamadrid.com/programacion/dentro-cine-crear-filmar-despertar-un-proyecto-social-para-jovenes

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.