14 maig, 2021
Notícia

Dibuixar el món. Jugar, crear, compartir

Un llibre dels artistes plàstics i formadors del professorat Salvador Cidrás i Vicente Blanco, publicat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat, on es convida als i les mestres a aprendre a narrar, jugar i conscienciar a través del dibuix.

L’Associació de Mestres Rosa Sensat, l’editorial que publica el llibre, explica en la seva ressenya que sorgeix de l’experiència dels seus autors, Salvador Cidrás i Vicente Blanco, com a artistes plàstics i professors de l’Àrea d’Expressió Plàstica de la Universitat de Santiago de Compostela (USC) a la Facultat de Formació del Professorat de Lugo. Partint del dibuix com un mitjà espontani, democràtic i inherent a l’ésser humà, examinen la pràctica artística i educativa del dibuix.

 

El llibre recull les propostes de dibuix dels autors, fruit de la seva investigació artística, dutes a terme amb nens i nenes d’infantil i primària en col·laboració amb escoles, famílies i col·lectius interessats en metodologies actives. Aquestes propostes, tal com també es detalla a la ressenya, s’agrupen en quatre apartats:

 

 

> Tornar a dibuixar: propostes pensades perquè les persones adultes que treballen amb la infància recuperin el dibuix

 

> Narrar dibuixant: experiències on conviuen paraules i imatges

 

> Jugar dibuixant: dibuix a través del joc

 

> Conscienciar dibuixant: dibuix activista

 

 

Totes aquestes propostes, s’afegeix al resum de l’editorial, comparteixen una sèrie de característiques: incidir en la idea de procés, és a dir, descobrir maneres de fer obertes que no busquen un únic resultat; experimentar amb diferents materials, tècniques i llenguatges artístics; afavorir la creació d’un imaginari i un estil personals per allunyar-se de respostes estereotipades, i educar el sentit estètic.

 

La publicació es va presentar online amb una conversa amb els seus autors (guanyadors del Premi Marta Mata de Pedagogia 2020 de Rosa Sensat per aquest treball), moderada per Dimas Fàbregas, mestre especialista en educació artística, visual i plàstica, formador assessor en aprenentatge interdisciplinar i mestre formador de l’Escola d’Estiu Rosa Sensat (vídeo de la presentació).

 


 

Data de publicació: 2021
El llibre es va presentar online el 13 de maig (vídeo de la presentació)
Publica: Associació de Mestres Rosa Sensat
A càrrec de: Vicente Blanco i Salvador Cidrás (Facultat de Formació del Professorat de la USC)/Autors
Més informació: rosasensat/dibuixar-el-mon

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb formació per al professorat

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.