15 març, 2021
Agenda

Curs sobre disseny de projectes d'art i educació

Curs online per aprendre a desenvolupar projectes artístics en l'àmbit educatiu o de la intervenció social organitzat per la Casa Encendida de Madrid i impartit per l'educadora i gestora cultural Almudena Caso.

Aquest curs de La Casa Encendida, realizat a través de l’espai virtual La Casa On, proposa una aproximació als conceptes bàsics que intervenen en el desenvolupament d’un projecte d’art-educació o d’art i intervenció social, des de la seva ideació fins a la seva execució, tot i atenent les especificitats d’aquesta mena de projectes.

 

Entre els continguts del curs, que inclouen tots els passos a seguir en aquesta tipologia de projectes, destaca un aspecte rellevant en el desenvolupament d’un projecte d’art-educació com és el fet de treballar en col·laboració amb altres agents i institucions.

 

Curs impartit per Almudena Caso (co-directora de Las Cientovolando i autora del projecte de recerca Becoming Civic Museums) i dirigit a diversos perfils professionals (estudiants d’art i gestió cultural, professorat, emprenedorxs en art i educació, educadorxs de museu, artistes, psicòlegs, treballadorxs socials).

 

Durant 5 sessions i de la mà d’aquesta educadora i gestora cultural amb experiència en recerca i curaduria, projectes d’art-educació i cooperació cultural internacional, el curs ofereix l’oportunitat de conèixer els agents involucrats en aquests projectes. També s’hi aborden la planificació, finançament, avaluació, documentació i comunicació, incloent aspectes com el context social i humà, la programació pedagògica (activitats, resultats, producció d’obra i esdeveniments) o els recursos pedagògics i artístics, entenent el projecte com un treball de recerca.

 


 

Dates: Inscripcions fins el 9 d’abril (Preu: 40€)
El curs es desenvolupa del 12 al 16 d’abril (15h. en total) a l’espai virtual La Casa On de la Casa Encendida mitjançant la plataforma online Zoom
Organitza: La Casa Encendida (Fundación Montemadrid)
A càrrec de: Almudena Caso (Las Cientovolando, Becoming Civic Museums)
Dirigit a: Estudiants d’art i gestió cultural, professorat, emprenedorxs en art i educació, educadorxs de museu, artistes, psicòlegs, treballadorxs socials.
Més informació i inscripcions: lacasaencendida/diseno-proyectos-arte-educacion

 
 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb cursos formatius entre art i educació

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.