18 juliol, 2022
Notícia

Diversorium | Convocatòria

“Diversorium”, proposta guanyadora a la 7ª edició de la convocatòria “Al meu barri fan performances” (Festival Escena Poblenou i Can Felipa), obre al seu torn convocatòria per participar al festival que es celebrarà l’octubre a Barcelona.

Diversorium, un projecte d’OVI Barcelona, va ser la proposta guanyadora de la 7ª edició de la convocatòria Al meu barri fan performances, promoguda pel Festival Escena Poblenou i La(b) Felipa del Centre Cívic Can Felipa. Ara, fins el 26 d’agost, s’obre una convocatòria per participar a la presentació col·lectiva organitzada per Diversorium el 22 d’octubre dins de la programació del festival.

 

Les propostes seleccionades podran presentar-se al teatre de Can Felipa amb una proposta performativa de no més de 10 minuts que fomenti processos col·lectius de transversalitat i intersecció entre els i les participants, generant coneixement i diàleg en les diversitats corporals, socials, artístiques i culturals.

 

Diversorium. Arts vives i espai de convivències busca generar un espai de festa interseccional per a tots els cossos on aprendre i desaprendre les múltiples formes de ser i estar amb l’altri, i celebrar a través del ball, la música i la performance, diversitats i diferències per “moure” juntxs les discriminacions que ens separen.

 

Aquesta proposta és la concomitància de Barcelona del projecte nacional Concomitentes, que promou la creació d’obres d’art i fa la mediació entre la societat civil que les encarrega (els i les concomitents o col·lectius ciutadans que actúen com a promotorxs d’art) i els i les artistes que les produeixen, sumant unx mediadorx al col·lectiu que acompanyarà el projecte fins al final.

 

 

La(b) Felipa

 

El Centre Cívic Can Felipa treballa en diversos programes comunitaris per intensificar i construir complicitats entre els seus programes d’Arts Visuals i Arts Escèniques i el barri del Poblenou de Barcelona on està situat. El La(b) Felipa es planteja com un laboratori d’interacció amb el territori on posar en funcionament noves metodologies de treball i des d’on plantejar conjuntament amb creadorxs, entitats i la ciutadania estratègies de coneixements i reconeixement compartit.

Escena Poblenou

 

Festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, implicat amb el territori i amb la realitat social actual. Té la vocació de potenciar, donar visibilitat i recolzar creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies i noves formes de relació amb els públics. Compromès amb la cultura i la societat, genera diàleg amb els i les professionals, el públic, el barri i la ciutat, amb una mirada i projecció internacional.

 

 

 

Diversorium. Arts vives i espai de convivències

 

Projecte per donar a la diversitat funcional un punt de trobada i celebració desenvolupat per Antonio Centeno i Maria Olivier (comitents i activistes de l’Asociación OVI-Oficina de Vida Independiente) al costat de l’artista Osías Yanov i de Veronica Valentini, mediadora del projecte nacional Concomitentes, impulsat per la Fundacion Carasso, que promou la ciutadania com a subjecte actiu de la producció artística i cultural.

 

 

Dates: Fins el 26 d’agost
La resolució es publicarà la setmana del 29 d’agost
Convoca: Diversorium (Concomitentes)
En el marc de: Al meu barri fan performances (Escena Poblenou i La(b) Felipa de Can Felipa)
Més informació i presentació propostes: concomitentes/diversorium/convocatoria

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més convocatòries en clau comunitària


 

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.