11 gener, 2016
Notícia

Documentals sobre música comunitària i creació col·lectiva amb infants i joves

PROJECCIONS SOBRE MÚSICA, TERRITORI I COHESIÓ SOCIAL (projectes "Riborquestra" i "4cordes") i CURTS DEL COL·LECTIU EL PARLANTE (dins de "Miradocs". Mostra de cinema documental a la Casa Elizalde)

PROJECCIONS MÚSICA, TERRITORI I COHESIÓ SOCIAL
Dos treballs que expliquen com, en entorns desafavorits,  la música és un element cohesionador i integrador a través dels projectes Riborquestra (orquestra comunitària i intergeneracional de Ciutat Vella, Barcelona) i 4Cordes (en col·laboració amb l’escola Germanes Bartomeu de Mataró), ambdós coordinats per Comusitària, organització especialitzada en gestió de projectes artístics comunitaris.

 

> Música, territori i cohesió social. Històries de vida sobre la Riborquestra i la música com un element cohesionador i integrador als barris.

> Periplus en concert. Un documental sobre com la música comunitària arriba al Palau de la Música, inspirat en el projecte Periplus (Riborquestra i 4Cordes), una ruta transoceànica en cinc continents al voltant de les arts comunitàries (música, arts escèniques i projectes interdisciplinaris) que vol divulgar el coneixement en matèria d’art, educació i societat, analitzant de forma crítica les sinergies que neixen de les connexions entre aquests tres àmbits.

 

Els documentals, obra de Guillem Roma i Dèlia Serra, conviden a sentir com la música pot ser l’espai comú per a artistes, amateurs, educadors i educadores, famílies, veïns i veïnes.
———-
Dates: 14 de gener de 2016 a les 19:00h.
Artte. Muntaner, 83C. 08011 Barcelona.
Organitza: Compartte (plataforma de recolzament artístic i social de l’espai Art-te de Barcelona) i Riborquestra.
———-
Més informació:
artte.es/es/agenda/musica-territori-i-cohesio-social

 

 

 

CURTS DEL COL·LECTIU EL PARLANTE A MIRADOCS
Dins de la sisena edició de Miradocs, Mostra de cinema documental sobre la ciutat de Barcelona, oberta a produccions que rarament es poden veure en sales d’exhibició, s’ha programat una sessió dedicada al col·lectiu El Parlante.

 

El Parlante és un col·lectiu especialitzat en el disseny i la implementació d’estratègies de comunicació i educació per al canvi social, el diàleg intercultural i la promoció de la ciutadania activa. També desenvolupa projectes d’innovació audiovisual dirigits a escoles, entitats i professionals d’entorns afins al tercer sector.

 

Durant la sessió es projectaran quatre documentals on es recullen alguns del projectes d’aquest col·lectiu: 5 años del Parlante, Un instant (projecte Ciutat Esperança), Ravaleados: Adrian Jay (projecte Ravaleados), Desmuntamites (projecte Desmuntamites amb alumnat de l’Institut Menédez  y Pelayo de Barcelona).
———-
Dates: 20 de gener de 2016. A les 19:30h.
Sala d’actes. Casa Elizalde. València, 302. 08002 Barcelona.
A càrrec de: El Parlante

Col·labora: equip del Màster de documental i societat de l’ESCAC i del Màster de documental creatiu de la UAB.
En el marc de: Miradocs, mostra coorganitzada per Casa Elizalde i Associació Barcelona Espai de Cinema (BEC).
———–
Més informació:
casaelizalde.com/categoria-programacio-cultural/espectacles/miradocs

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.