31 març, 2022
Notícia

Edu-City

Projecte coordinat per la cooperativa social Bond of Union (Palerm, Itàlia) a 5 ciutats europees amb Zemos98 (Sevilla) com a organització sòcia a Espanya per explorar el barri com a espai educatiu juntament amb la gent gran.

Aquest projecte educatiu de cooperació europea es desenvolupa simultàniament a Palerm (Itàlia), Berlín (Alemanya), Marsella (França), Sofía (Bulgària) i Sevilla (Espanya) amb el suport d’Erasmus+, programa de la UE per donar oportunitats a totes les persones en tots els seus àmbits educatius, en aquest cas, en educació de persones adultes.

 

Coordinat per la cooperativa Bond of Union (Palerm, Itàlia), dedicada al desenvolupament de projectes educatius i de cooperació europea, compte en cada ciutat amb una organització sòcia: la plataforma de recerca social urbana Tesserae (Berlín), l’associació de mediació artística Les Têtes de l’Art (Marsella), la plataforma per al canvi social Ideas Factory (Sofía) i Zemos98 (Sevilla). Mitjançant aquest projecte, la cooperativa andalusa Zemos98 dona continuïtat a dues de les seves línies d’actuació: l’educació com a un projecte vital que no acaba amb la finalització del període de formació reglada i l’exploració del rol de la mediació en el context més local.

 

El projecte desenvolupa les condicions educatives necessàries per entendre el barri com un espai d’aprenentatge a través d’un manual obert de pràctiques educatives. Entre aquestes experiències educatives s’inclouen formacions per a educadorxs no-formals i mediadorxs treballant en diferents barris, en el cas de Zemos98, amb gent gran en situació d’exclusió social. També tenen lloc espais de trobada i d’intercanvi d’aprenentatges, eines, tàctiques i coneixements entre mediadorxs.

 

Edu-City promou experiències educatives per a adults en barris de les 5 ciutats europees participants, a l’hora que es desenvolupen eines de participació i revalorització dels recursos locals de cada veïnat. Amb objectius com ara reconèixer, valorar i mapejar coneixement situat de la gent gran en risc d’exclusió social a partir de diferents eines i metodologies per compartir records, històries i aprenentatges.

 

La formació d’aquesta figura professional de facilitadorx barrial està pensada per donar suport a diferents grups d’adults en la presa de consciència de les seves competències, en l’activació de processos de participació i compromís cívic, en l’apoderament de les seves perspectives laborals i de vida.

 

 

Zemos98 | Mediació per al canvi social

 

Són una cooperativa i porten més de 20 anys dedicats a la producció cultural i a la recerca social. Desenvolupen processos de mediació que activen relacions entre activistes, artistes, acadèmics/ques, fundacions i institucions públiques. El seu objectiu és posar en valor processos polítics i culturals per al canvi social. Treballen per desenvolupar una cultura de la participació que fomenti formes de ciutadania més crítica amb les narracions dominants.

 

 

Dates: 2022-2023
Organitza: Bond of Union (Palerm, Itàlia)/Coordinació del projecte
Participa: Tesserae (Berlín, Alemanya), Les Tetes de l’Art (Marsella, França), Ideas Factory (Sofía, Bulgaria) i Zemos98 (Sevilla, Espanya)/Organitzacions sòcies
Suport: Programa Erasmus+ (Convocatòria 2021 Acció KA220-ADU [Associacions de cooperació en educació de persones adultes])
Més informació: zemos98.org/edu-city

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes entorn de la mediació

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.