18 octubre, 2022
Notícia

Educación + cuidados | Trobada

Organitzada per l’Área d'Educació del Museo Thyssen de Madrid, la trobada es dirigeix a professionals de l'educació en museus per reflexionar entorn de la idea dels museus i de la cultura com a espais de cures i de benestar per a les persones i les comunitats.

Quin paper juguen la cultura i els museus en el benestar de les comunitats i les persones? Com i des d’on s’estableixen les relacions entre comunitats i museus? És el museu un espai per a les cures? Les cures són també cultura?

 

Educación + cuidados és una trobada per a la reflexió organitzada per EducaThyssen a través de la qual es pretén obrir una conversa entorn de la idea de la cultura i dels museus com a “espais de cures” i com s’estableixen les relacions entre els diferents agents.

 

La jornada s’articula en una sèrie de ponències, que es complementen amb un espai de diàleg i debat. Hi participen Jessica i Matthew Turtle, cofundadors del MOH (Museu de les Persones sense Llar); Juan Alberto García de Cubas, president, fundador i director de Cultura en Vena, i Alberto Gamoneda, educador del Museo Thyssen.

 

 

Centro de estudios | EducaThyssen

 

En un context d’aprenentatge continu, la recerca es converteix en eix central de l’acció educativa del museu. Des del Centro de estudios, l’Àrea d’Educació del Museo Thyssen de Madrid està interessada a aprofundir en l’estudi de les seves col·leccions i en nous models educacionals.

 

Educación + cuidados forma part de les propostes educatives endegades per EducaThyssen amb l’objectiu de reflexionar sobre el paper de l’educació en museus des de la contemporaneïtat.

 

 

Dates: 23 d’octubre. Amb inscripció prèvia
De 10 a 14h. Sala d’actes. Museo Thyssen. Paseo del Prado, 8. 28014 Madrid
Organitza: EducaThyssen (Museo Nacional Thyssen-Bornemisza)
Dirigit a: Educadorxs de museus
Participa: Jessica i Matthew Turtle (cofundadores MOH), Juan Alberto García de Cubas (Cultura en Vena) i Alberto Gamoneda (Museo Thyssen)
Més informació:
educathyssen/centro-estudios/educacion-museos/encuentro-educacion-cuidados

 

 

 


#ArxiuViuPoliédrica: Més sobre educació en museus


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.