14 setembre, 2022
Notícia

Educomunicació per a la ciutadania activa | Formació

5ª edició d’aquest espai de formació teòrica i pràctica, dissenyat per l’Associació Cultural elParlante en format presencial i online amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra, la Universidad del Norte, Teleduca i el CEESC.

Educomunicació per a la ciutadania activa és un espai formatiu i d’intercanvi per a professionals interessats/des en àrees de l’educació, la comunicació, l’art comunitari i la transformació social.

 

És una formació teoricopràctica, impulsada per l’Associació Cultural elParlante en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra, basada en 26 diàlegs amb expertxs que treballen l’educomunicació des de l’àmbit acadèmic i les pràctiques en el terreny.

 

OBJECTIUS

> Comprendre l’educomunicació des de la teoria, la investigació i la pràctica.
> Conèixer múltiples experiències d’èxit en el camp de la comunicació en l’àmbit iberoamericà.
> Dissenyar un projecte propi d’educomunciació des de la concepció de la idea fins al desenvolupament del pressupost i cronograma.
> Generar vincles entre els/les diversos professionals participants.

METODOLOGIA

 

El programa de la formació es divideix en dos espais interdependents:

> Espai formatiu: En diàleg amb acadèmics/ques i protagonistes del canvi, es coneixerà el perquè i per a què de l’educomunicació.

> Espai assessor: Acompanyats per expertxs assessorxs, s’elaborarà de manera participativa un projecte amb totes les seves etapes.

CONVIDATS/DES A DIALOGAR

> Diàlegs des de la teoria

Alfredo Cohen (elParlante), Jair Vega (Universidad del Norte), Ángel Barbas (Universidad Nacional de Educación a Distancia), Joan Ferrés i Prats (Doctor en Ciències de la Informació), Manuel Chaparro (Universidad de Málaga), Mònica Figueras (Universitat Pompeu Fabra), Andrea Lafaurie (Universidad del Norte), Isabel Lema (RICCAP), Rafael Crespo (CEAi), Carme Mayugo (Teleduca), Judith Muñoz (Doctora en Sociologia), Omar Rincón (Universidad de los Andes), Alejandro Barranquero (Doctor en Periodisme) i Liliana Arroyo (ESADE)

> Diàlegs des del terreny

Carolina Astudillo (QSL), Leticia Pipman (elParlante), Florencia Brizuela (PhD en Dret i Ciències Polítiques), María Ríos (En Palabras), Aïda Torrent (Camille Zonca), Patricia Rendón (Vokaribe Radio), Silvia Cepero (Càmeres i Acció), Alirio González (Escuela Audiovisual Infantil), Marta Junco (Teleduca), Verónica Boggio (Dinamo), Joel Álvarez (Especialista en teatre comunitari), Alejandro Ángel (NarrarElFuturo) i Dayon Moiz (Comuna Altos de Lídice)

 

La 5ª edició d’aquesta formació, reconeguda pel Departament d’Educació, es du a terme de manera presencial a les aules de la Universitat Pompeu Fabra i de manera virtual per la plataforma Zoom, amb materials audiovisuals, auditius i impresos.

 

 

elParlante

 

Organització de caràcter cultural, social i educatiu, fundada el 2009. Entén la comunicació com un procés de diàleg constant, i utilitzen tecnologies visuals i audiovisuals com a instruments de transformació i canvi. És una entitat, especialitzada en el disseny, implementació i avaluació d’estratègies que vinculen la comunicació i l’educació per promoure una ciutadania més activa.

 

 

Dates: De l’1 d’octubre al 17 de desembre. Preinscripció prèvia (Preu: 90€)
> 5 dies presencials: Universitat Pompeu Fabra. Campus Ciutadella. Ramon Trias Fargas, 25, 27. 08005 Barcelona
> 24 hores online: Plataforma Zoom
Organitza:
elParlante
Dirigit a: Professorxs, tècnicxs/ques del sector públic, membres d’ONG’S, emprenedorxs socials i altres professionals i agents del canvi
Participa:
> Diàlegs des de la teoria: Alfredo Cohen (elParlante), Jair Vega (UN), Ángel Barbas (UNED), Joan Ferrés i Prats, Manuel Chaparro (UMA), Mònica Figueras (UPF), Andrea Lafaurie (UN), Isabel Lema (RICCAP), Rafael Crespo (CEAi), Carme Mayugo (Teleduca), Judith Muñoz, Omar Rincón (Universidad de los Andes), Alejandro Barranquero i Liliana Arroyo (ESADE)
> Diàlegs des del terreny: Carolina Astudillo (QSL), Leticia Pipman (elParlante), Florencia Brizuela, María Ríos (En Palabras), Aïda Torrent (Camille Zonca), Patricia Rendón (Vokaribe Radio), Silvia Cepero (Càmeres i Acció), Alirio González (Escuela Audiovisual Infantil), Marta Junco (Teleduca), Verónica Boggio (Dinamo), Joel Álvarez, Alejandro Ángel (NarrarElFuturo) i Dayon Moiz (Comuna Altos de Lídice)

Col·labora:
Universitat Pompeu Fabra, Universidad del Norte (Instituto de Estudios en Educación), Teleduca i CEESC
Suport: Ajuntament de Barcelona
Més informació i inscripcions: elparlante/educomunicacio

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb educomunicació


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.