7 abril, 2022
Notícia

El mapa del temps de l’Espluga | Taller de gravat

El col·lectiu mexicà Ruta Gràfica dinamitza aquesta proposta d’art comunitari amb avis, àvies, nets i netes al Museu de la Vida Rural (Fundació Carulla) de l’Espluga de Francolí (Tarragona).

Construir el “Gran Mapa del Temps” de l’Espluga de Francolí, localitat tarragonina on s’ubica el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, concreant junts/es avis, àvies, nets i netes, és una de les activitats familiars del museu per a les vacances de Setmana Santa.

 

La proposta és crear una gran obra artística comunitària a partir de la tècnica del gravat de la mà del col·lectiu Ruta Gràfica (un projecte d’art comunitari arribat des de Mèxic). L’obra final serà presentada al Museu de la Vida Rural en una sessió oberta al públic i amb la presència dels i les participants al taller.

 

 

 

 

Ruta Gràfica MX

 

Projecte artístic itinerant iniciat l’any 2016 amb la fusió́ del taller de gràfica El Tendedero (Luisa Estrada, Ciutat de Mèxic) i el col·lectiu Think Big Project (Guillem Font, Barcelona), amb l’objectiu d’apropar la gràfica a tots els públics, aportant experiències sensibles i creatives de forma col·lectiva. 

 

El projecte es basa en la intersecció entre el gravat tradicional, el gran format i l’art comunitari, amb mètodes de participació col·lectiva, com a via per a la sensibilització plàstica i artística de la ciutadania i també com a vehicle de tractament dels grans temes d’interès col·lectiu: diferència i inclusió, medi ambient i sostenibilitat, gènere i igualtat, memòria i futur.

 

 

Dates: De l’11 al 16 d’abril. Amb inscripció prèvia: 10€ adults i 5€ infants
> El 16 d’abril a les 12h es farà una presentació oberta al públic de la obra final
Museu de la Vida Rural. Ctra. de Montblanc, 35. 43440 L’Espluga de Francolí (Tarragona)
Organitza: Museu de la Vida Rural (Fundació Carulla)
A càrrec de: Ruta Gràfica/Col·lectiu artístic
Dirigit a: Infants i joves de 7 a 18 anys, acompanyats dels seus i les seves avis i àvies
Més informació i inscripcions: museuvidarural/taller-de-gravat

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes des d’un enfocament intergeneracional 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.