10 novembre, 2021
Notícia

El Museu s’Apropa

L’edició Apropa Cultura 2021-2022 presenta com a novetat aquest projecte amb un programa d’activitats artístiques organitzades pels museus de la xarxa Apropa Cultura a residències de gent gran de Barcelona.

El programa Apropa Cultura dedica la campanya anual 2021-2022 #MaiSoles a les persones grans en risc d’exclusió social i en situació de dependència o aïllament, incloent com a novetat un nou projecte dins de la seva programació: El Museu s’Apropa. En el marc d’aquest projecte per promoure l’accés a la cultura de la gent gran, educadorxs de 10 equipaments culturals de Barcelona visiten residències per fer-hi tallers artístics amb les persones que no poden sortir dels seus espais per raons de salut o de mobilitat.

 

Els tallers estan dissenyats especialment per a persones amb dependència que veuen restringida la seva mobilitat, i també a aquelles persones amb Alzheimer o altres demències de grau lleu. Són activitats que generen dinàmiques per elevar l’estat d’ànim, treballar els processos cognitius, augmentar les relacions interpersonals i viure l’experiència estètica per gaudir d’una vida saludable i d’una bona salut mental.

 

El projecte pilot, que compta amb un precedent endegat la tardor de 2020 per 6 dels 10 museus implicats, es troba en la seva primera fase i actualment s’implementa només a Barcelona. De moment, s’ofereix de forma gratuïta a demanda de la residència o entitat social de la ciutat que ho sol·liciti, però està previst ampliar-ne la implementació perquè hi pugui participar qualsevol museu que desitgi formar part d’aquesta nova iniciativa. 

 

El Museu s’Apropa compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la implicació d’aquests 10 equipaments culturals de la ciutat: el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu Picasso, el Museu de Ciències de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu Frederic Marès, el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), el Museu Etnològic i de les Cultures del Món, el Museu del Disseny, la Fundació Antoni Tàpies i la Fundació Suñol.

 

 

Apropa Cultura és un projecte creat el 2006 per una xarxa inclusiva de programadors culturals per facilitar l’accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat, de la mà de les entitats socials.

 

Aquesta plataforma agrupa teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus de Catalunya i Balears que cedeixen part de les seves localitats a un preu reduït perquè les persones ateses a entitats socials puguin gaudir d’un oci cultural inclusiu.

 

 

Dates: 2021-2022
Organitza: Apropa Cultura
Dirigit a: Residències o entitats socials per a gent gran de Barcelona
Participa: MNAC, Museu Picasso, Museu de Ciències de Barcelona, CCCB, Museu Frederic Marès, MUHBA, Museu Etnològic i de les Cultures del Món, Museu del Disseny, Fundació Antoni Tàpies i Fundació Suñol
Suport: Ajuntament de Barcelona
Més informació i programació: apropacultura/museu-apropa

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb iniciatives per a i amb gent gran 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.