5 desembre, 2018
Notícia

"El Prat obre una nova terminal: la revolució educativa i cultural"

Un article del pedagog, periodista i sociòleg Jaume Carbonell sobre el programa "Interseccions" (Ajuntament del Prat de Llobregat, Barcelona), publicat a "Pedagogías del siglo XXI", un bloc del "Diario de la Educación".

A través d’un passeig per tres comunitats educatives del Prat (escoles Can Rigol, Jacint Verdaguer i Josep Tarradellas) aquest article ens introdueix en el programa Interseccions, impulsat des del 2016 per l’Ajuntament del Prat de Llobregat per tal de situar l’educació i la cultura com a eixos estratègics de ciutat, és a dir, motors de transformació social.

 

Tal com remarca l’autor del text, el projecte es basa en la creació d’espais de coneixement, relació i treball col·laboratiu entre les persones que formen part de la xarxa d’equipaments i serveis educatius i culturals de la ciutat. Aquesta intersecció entre comunitats diverses (centres educatius, equipaments culturals, AMPA, entitats culturals, serveis educatius i ciutadania) aconsegueix generar projectes educatius més transformadors, que passen dins i fora dels centres educatius, i estan més vinculats al context i la ciutat.

 

Interseccions s’articula sobre cinc grans àmbits de treball, des d’on es desenvolupen diferents projectes i accions: l’Educació en les Arts (teatre, música, dansa, arts visuals i cinema), l’Impuls de l’anglès, el Coneixement de la ciutat, la Lectura i el Coneixement científic, tècnic, digital.

 

Les claus d’aquesta revolució educativa i cultural al Prat, segons declaracions dels responsables del programa, estan en ingredients bàsics del programa com una voluntat política inequívoca, la inversió dels recursos necessaris, el treball conjunt entre els Departaments d’Educació i Cultura, així com el fet que els projectes es construeixin conjuntament, des de la cooperació i la corresponsabilitat, entre tots els agents participants.

———-
Data de publicació: 5 de desembre de 2018
Publica: Pedagogías del siglo XXI (bloc del Diario de la Educación)
A càrrec de: Jaume Carbonell (pedagog, periodista i sociòleg)/autor de l’article
———-
Enllaç a l’article:
http://eldiariodelaeducacion.com/pedagogiasxxi

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.