19 novembre, 2020
Notícia

El rum-rum serà memorable

Projecte que inaugura la línia d’acció "L’IVAM al territori" del Departament d’Educació de l’IVAM per al curs 2020-2021 en col·laboració amb el col·lectiu valencià d’art i educació La Figuera i l'objectiu de dialogar amb Col·legis Rurals Agrupats (CRA) del context valencià.

L’IVAM al territori és una línia de treball del Departament d’Educació de l’IVAM dissenyada específicament per dialogar amb Col·legis Rurals Agrupats (CRA) valencians, els quals acolliran i seran protagonistes d’una experiència de caràcter performatiu i lúdic que s’insereix en els llenguatges propis de l’art contemporani i actual. Es tracta, doncs, d’un procés pedagògic crític sobre el museu, des de la seva doble funció de conservació del patrimoni i de construcció social a través de l’activació de coneixement per rellegir l’actualitat.

 

Aquesta experiència pilot es desenvolupa durant el curs 2020-2021 amb l’objectiu d’apropar l’IVAM, i les lògiques pròpies de la creació contemporània, a una selecció de petites localitats del territori valencià gràcies a un projecte que requereix de la complicitat entre el museu i el centre educatiu del municipi.

 

El rum-rum serà memorable és el projecte que inaugura aquesta experiència pilot amb la col·laboració de La Figuera (projecte cooperatiu que impulsa accions i propostes per oferir espais de creixement sobirà, lliure i creatiu en el temps de lleure) i la participació de tres centres educatius del territori: CRA Terra de riuraus, CRA La Serrai i CRA La Serranía. Tot i que s’han dut a terme algunes accions prèvies, que es poden consultar a l’apartat d’arxiu del projecte, les activacions comencen a principis de desembre de 2020.

 

La implicació de la comunitat educativa s’articula a través del treball amb l’aulari de cada CRA a partir de diferents activacions que generin curiositat en l’alumnat i en l’entorn de cada aulari. El detonant és la invitació a participar en la creació d’una nova efemèride al poble, encàrrec per al qual l’alumnat haurà de rebre i interpretar les veus del museu i, després, recollir les veus del veïnat i donar visibilitat als relats que formen part de la vida quotidiana del seu context més proper.

 

Aquest procés culmina amb una passejada de caràcter reivindicatiu i una acció de ràdio per compartir el treball fet durant el procés de reflexió i acció dut a terme a cada aulari.

 


 

Dates: Curs 2020-2021
Organitza: Departament d’Educació (IVAM)
A càrrec de: La Figuera
Participa: CRA Terra de riuraus, CRA La Serrai i CRA La Serranía
Més informació: ivam.es/territori-arxiu/el-rum-rum-sera-memorable

 
 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb el treball entre museu i escola en el context rural

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.