13 novembre, 2015
Notícia

Els registres de la mediació

EXPOSICIÓ HOW TO DO THINGS WITH DOCUMENTS (Fundació Antoni Tàpies) i PERFORMANCE TERZO PARADISO (Blueproject Foundation)

EXPOSICIÓ HOW TO DO THINGS WITH DOCUMENTS
Aquesta exposició col·lectiva presenta els processos de treball desenvolupats durant l’any 2015 per un grup d’artistes i col·lectius convidats a «interpretar» l’Arxiu d’activitats de la Fundació Antoni Tàpies. Un espai on els discursos de l’art contemporani es contraposen amb la seva praxi, en paraules de la pròpia Fundació Tàpies, i un recurs indefugible per a la crítica institucional, però, sobretot, per a la revisió de les formes d’emergència que han requerit els mateixos discursos crítics en l’art. A continuació, reproduïm part de la presentació que es pot consultar a la seva web:

 

“Què se’n pot aprendre de la mediació en museus? En quina mesura la crítica institucional i la investigació en comissariat són capaces de generar no sols obres d’art sinó també alternatives? En quina mesura l’arxiu és un espai hàbil per a l’assaig d’altres polítiques per a la cultura i per a l’art?

 

Roger Bernat, Lúa Coderch, Experimentem amb l’ART, LaFundició, Objetologías i Pep Vidal són els intèrprets que la Fundació ha convidat per realitzar prospeccions a l’Arxiu. Al llarg de l’any 2015 han realitzat aproximacions als registres de la mediació des de diferents perspectives i mètodes d’anàlisi que ha comportat noves col·laboracions amb organitzacions i agents d’entorns socioculturals diversos.

 

How To Do Things With Documents no és, per tant, una altra exposició basada en l’arxiu, o de crítica institucional, sinó que és una exposició en l’arxiu, una intervenció perpetrada al cor mateix de la institució. L’exposició es desplega bàsicament en aquest espai d’oficines de la Fundació, i, així mateix, compta amb iniciatives que n’asseguren el desplaçament, com ara una jornada d’intercanvi entre treballadors de la Fundació i l’equip docent i directiu de l’Escola Dovella (23 de novembre) i el taller per a la creació d’un arxiu sobre barraquisme i la ciutat informal a L’Hospitalet de Llobregat (del 26 al 28 de novembre)”.
———-
Exposició

Dates: Del 12/11 al 04/12 de 2015.
A càrrec de: Oriol Fontdevila/comissari.

 

Jornades de presentació de les investigacions dels “intèrprets”

Dates: 2 i 3 de desembre a la Fundació Antoni Tàpies.

A càrrec de: Roger Bernat, Lúa Coderch, Experimentem amb l’ArtLaFundicióObjetologías i Pep Vidal/intèrprets.

 

En el marc de: Performing the Museum, un projecte europeu en col·laboració amb MSU (Muzej Suvremene Umjetnosti. Zagreb), KGLU (Koroška galerija likovnih umetnosti. Slovenj Gradec) i MSUV (Mzej Savremente Umetnosti Vojvodine. Novi Sad). 
Suport: programa Creative Europe – Culture Sub-programme (2014-2020).
———-
Més informació:
fundaciotapies.org/exposicio/how-to-do-things-with-documents

 

 

 

PERFORMANCE TERZO PARADISO
Pensada com un complement a l’exposició individual que La Blueproject Foundation dedica al reconegut artista italià Michelangelo Pistoletto, la performance “Terzo Paradiso” s’emmarca dins de la reflexió iniciada en els anys 90 per l’artista i materialitzada per la creació de la Cittadellarte-Fondazione Pistoletto que impulsa les relacions entre el art i diversos àmbits socials per afavorir una transformació responsable de la societat.

 

Una performance que recull el llegat d’altres que ja han realitzat Michelangelo Pistoletto i la seva fundació en nombrosos llocs del planeta i que es presenten sempre com una forma social i artística d’iniciar una etapa en què la humanitat aprengui a harmonitzar els avenços tecnològics amb el respecte per la natura. La performance comptarà amb la presència del propi artista i la participació de Transductores en col·laboració amb l’Espai d’inclusió i formació Casc Antic, Casal de Barri Pou de la Figuera i Riborquestra, els quals formen part del projecte educatiu i de mediació relacionat amb el barri de la Ribera i del Born.
———-
Dates: 13 de novembre de 2015. 18h.
Parc de la Ciutadella. Barcelona.
A càrrec de: Michelangelo Pistoletto.
Col·labora: Transductores, Espai d’inclusió i formació Casc Antic (eicascantic), Casal de Barri Pou de la Figuera i Riborquestra.
En el marc de: exposició individual de Michelangelo Pistoletto a la Blueproject Foundation (Novembre 2015-Març 2016).
———-
Més informació:
blueprojectfoundation.org/actividades/performance-terzo-paradiso

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.