3 maig, 2016
Notícia

En codi jove

ARTESCAPE 2016. Festival Juvenil d’Arts de carrer (Associació Artixoc) i "DESLIMITA’M". IX TROBADA DE TEATRE SOCIAL PER A JOVES (Associació ImpactaT Intervencions Teatrals)

FESTIVAL ARTESCAPE 2016
El Festival Artescape és la trobada anual de les arts urbanes juvenils que se celebra al recinte de Can Batlló de Barcelona amb activitats gratuïtes (tallers, exhibicions, competicions i concerts) de circ, percussió, break-dance, hip hop, skate i graffiti.

 

Enguany el festival es dedica a les dones i el graffiti, amb una xerrada sobre Dones graffiteres i una exhibició de graffiti al Centre d’Arts Santa Mònica, a més d’una programació d’activitats de cultura urbana a Can Batlló.

 

Artescape és un festival itinerant organitzat per l’associació Artixoc per mostrar la creativitat dels i les joves i fer que la gent, els veïns i veïnes intercanviïn formes de ser i de fer. D’aquesta manera es dinamitzen espais habituals dels barris de Sants, Poble-Sec i La Marina.
———-
Dates: 3 i 7 de maig de 2016.
>> Exhibició de graffitti i xerrada Dones Graffiteres: 6 de maig de 2016. De 16h. a 20h.
Claustre i terrassa del Centre d’Arts Santa Mònica. Les Rambles, 7. Barcelona.
>> Activitats de cultura urbana: 7 de maig de 2016. De 11h. a 21h.
Recinte de Can Batlló. C/ de la Constitució, 25. Barcelona.
Organitza: Associació Artixoc.
Participa: Marta Roqueta (periodista revista feminista online La independent)/moderadora xerrada Dones Graffiteres; Turkesa, Malicia, Anna Azuaga i Cristina del Valle (activista, projecte Graffitis per la Pau a Palestina)/participants xerrada.
Suport:
Can Batlló, Ajuntament de Barcelona i Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Arts Santa Mònica.
———
Més informació:
festivalartescape.blogspot.com.es

 

 

 

DESLIMITA’M. IX TROBADA DE TEATRE SOCIAL PER A JOVES
Una iniciativa sorgida l’any 2008 de la necessitat dels grups de joves del Projecte Actuem! per tal de compartir les seves experiències creatives. Aquest projecte, impulsat per l’Associació ImpactaT de teatre social amb el suport de la Fundació La Roda, es va iniciar al curs 2005-06 com una acció de tipus preventiu i de suport destinada a joves d’entre 12 i 18 anys en risc d’exclusió social, utilitzant el teatre com a eina conductora i basant-se en la metodologia del Teatre de l’Oprimit d’Augusto Boal.

 

Els vuit grups de joves participants, que tenen entre 12 i 20 anys, sumen un total de 80 adolescents, que pujaran a l’escenari del Teatre Barts de Barcelona per presentar vuit peces teatrals creades per ells/es mateixos/es. Els acompanyaran els prop de 10 professionals de teatre social que els han ajudat en aquesta aventura.

 

Les peces, d’una durada de 15 minuts, proposaran una reflexió sobre l’addicció a les xarxes socials, la pressió del grup, les primeres decisions importants, un sistema educatiu que grinyola… En aquestes peces s’hi expressa la veu dels i les adolescents, la seva creativitat i la seva reflexió, sovint contundent, sobre els temes que els interessen o que els preocupen. Després de cada una de les obres, el públic tindrà l’oportunitat de fer un petit fòrum amb els seus joves autors/es.
———-
Dates: 7 de maig de 2016. De 10 a 14,30h.
Teatre Barts. Avinguda. Paral·lel, 62. Barcelona
Organitza: Associació ImpactaT (Teatre Social) i Fundació La Roda.
Participa: Institut Miquel Tarradell (Raval), Casal de Joves Palau Alòs (Ciutat Vella), Grup de Joves Poblesec – Marabal (Poblesec), Institut Ausiàs March (Les Corts) i Fundació Mans a les Mans (Zona Franca) de Barcelona, Espai Jove Satèl.lit (Montornès del Vallès), Casal de Joves Sant Just Desvern i Institut Manuel Vázquez Montalbán (Sant Adrià de Besòs).
Col·labora: Teatre Nacional de Catalunya (formació escènica dels i les joves) i Teatre Barts on, des de l’any 2012, aquesta trobada es realitza gràcies al suport de l’SGAE i la Fundació Autor.
Suport: Ajuntament i Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Obra Social La Caixa.
———
Més informació:
impactat.org/deslimita-m

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.