18 octubre, 2021
Notícia

EN RESiDÈNCiA 13ª edició

La 13ª edició del programa "EN RESiDÈNCiA" (ICUB i CEB) arriba a 26 instituts de Barcelona, amb la implicació de 30 artistes, més 15 col·lectius artístics i equipaments culturals en el comissariat dels projectes.

A la tretzena edició del programa EN RESiDÈNCIA. Creadors als instituts de Barcelona a desenvolupar durant el curs 2021-2022 hi participen 45 docents i 450 alumnes d’ESO de 26 instituts de la ciutat, a més de 30 artistes de diferents llenguatges artístics.

 

EN RESiDÈNCiA és un programa pioner que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària de Barcelona mitjançant el contacte directe i continuat d’unx creadorx amb els i les estudiants. Es desenvolupa des del 2009 de la mà de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

 

Quan acabi aquesta edició, en l’historial del programa s’hauran desenvolupat 172 residències i s’haurà arribat a 54 instituts, pràcticament tres quartes parts dels centres públics de Barcelona. Hi hauran pres part 210 artistes, 180 docents i 3.000 alumnes.

 

Els instituts escola Eixample, Rec ComtalTuró de Roquetes juntament amb l’INS Emperador Carles són els quatre centres educatius que prenen part a EN RESIDÈNCIA per primera vegada. En aquesta edició també s’incorporen dos equips de mediació cultural i educativa en el comissariat i coordinació dels projectes: B-Murals (col·lectiu vinculat a l’art urbà i localitzat a la Nau Bostik) i Sala Hiroshima (projecte independent dedicat a la promoció, difusió i producció de les noves tendències artístiques en dansa i teatre contemporanis).

 

 

Residències 2021-2022

 

Matilde Amigo – Institut Salvador Espriu

Lina Bautista – Institut Escola Trinitat Nova

Cristina Celada – Institut Martí Pous

Raquel Cors y Carlota Grau – Institut Joan Fuster

Cos Col·lectiu – Institut Jaume Balmes

Patrícia Dauder – Institut Caterina Albert

Natalia Domínguez – Institut Verdaguer

David Espinosa – Institut Bernat Metge

David Franch – Institut Escola Eixample

Sonia Gómez – Institut Escola Turó de Roquetes

Emília Gutiérrez Epstein – Institut Barri Besòs

Inula (Mcarmen G.Mahedero) – Institut Montjuïc

Gerda Kochanska – Institut Doctor Puigvert

Jordi Lafon – Institut Narcís Monturiol

Núria Lloansi y Pierre Peres – Institut L’Alzina

Martí Madaula – Institut Vapor del Fil

Violeta Mayoral – Institut Vall d’Hebron

Ileana Ortega – Institut Josep Comas i Solà

Tanit Plana – Institut Infanta Isabel d’Aragó

Mónica Rikić – Institut Escola Rec Comtal

Marilia Samper – Institut Emperador Carles

Octavi Serra – Institut Escola Antaviana

Roger Serret – Institut Teresa Pàmies

Sitesize – Institut Poeta Maragall

Adrian Vega – Institut Maria Espinalt

Marc Vives – Institut Moisès Broggi

 

 

Dates: D’octubre de 2021 a juny de 2022 a 26 instituts de Barcelona

 

Organitza: ICUB (Ajuntament de Barcelona) i CEB (Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya)

 

A càrrec de: A Bao A Qu, L’Afluent, La Poderosa, Born CCM i Transductores, Sala Hiroshima, Graner, La Central del Circ, Fundació Joan Miró, Experimentem amb l’Art, Antic Teatre, Sala Beckett, B-Murals, MNAC i MACBA/Mediació, comissariat i coordinació dels projectes

 

Participa:

 

> Creadorxs: Matilde Amigo, Lina Bautista, Cristina Celada, Raquel Cors i Carlota Grau, Cos Col·lectiu (Raquel Garcia i Meri Caballero), Patrícia Dauder, Natalia Domínguez, David Espinosa, David Franch, Sonia Gómez, Emília Gutiérrez Epstein, Inula (Mcarmen G.Mahedero), Gerda Kochanska, Jordi Lafon, Núria Lloansi i Pierre Peres, Martí Madaula, Violeta Mayoral, Ileana Ortega, Tanit Plana, Mónica Rikić, Marilia Samper, Octavi Serra, Roger Serret, Sitesize, Adrian Vega i Marc Vives

 

> Centres educatius: Institut Salvador Espriu, Institut Escola Trinitat Nova, Institut Martí Pous, Institut Joan Fuster, Institut Jaume Balmes, Institut Caterina Albert, Institut Verdaguer, Institut Bernat Metge, Institut Escola Eixample, Institut Escola Turó de Roquetes, Institut Barri Besòs, Institut Montjuïc, Institut Doctor Puigvert, Institut Narcís Monturiol, Institut L’Alzina, Institut Vapor del Fil, Institut Vall d’Hebron, Institut Josep Comas i Solà, Institut Infanta Isabel d’Aragó, Institut Escola Rec Comtal, Institut Emperador Carles, Institut Escola Antaviana, Institut Teresa Pàmies, Institut Poeta Maragall, Institut Maria Espinalt i Institut Moisès Broggi

 

Més informació: enresidencia.org

 

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb residències d’artistes a centres educatius

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.