24 febrer, 2015
Notícia

En xarxa millor que sols

Presentació del llibre "LA RIQUEZA DE LAS REDES" de Yochai Benkler al CCCB i "P2P VALUE EUROPEAN PROJECT"

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “LA RIQUEZA DE LAS REDES”
Aprofitant la presentació de l’edició en castellà del seu llibre La riqueza de las redes (Icària Editorial), Yochai Benkler ofereix una conferència amb el títol  Claves de lectura del momento actual en un contexto de cambio de época: Producción procomún, espacio público en red y geopolítica de Internet, organitzada per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), The P2P Value Project i CCCB Lab.

 

L’acte compta amb una nodrida fila 0 amb agents, col·lectius, institucions i entitats que estan treballant en projectes relacionats amb els àmbits que s’analitzen en el llibre: la cooperació, la producció social, l’economia política, el pro-comú, models de producció basats en la col·laboració entre individus, afavorida pels avenços en les tecnologies de la comunicació i la informació.
———-
Dates: 25 de febrer. 
CCCB (Aula 1). Montalegre, 5. 08001 Barcelona. 
Organitza: IGOP, P2P Value Project, CCCB Lab.
A càrrec de: Mayo Fuster (IGOP)/presentador; Joan Subirats/moderador.
Participa: Ed. Icaria, Laboratorio del Procomún i Máster de Comunicación, Cultura y Ciudadanía Digitales (MediaLab Prado),  commontrad (traduccions) i Communia/col·laboradors.
———-
Més informació:
igop.uab.cat/visita-yochai-benkler

 

 

PROJECTE P2P VALUE
Aprofitem l’avinentesa per compartir un dels projectes participants en l’organització de la presentació del llibre i conferència de Yochai Benkler al CCCB: P2P Value European Project. Es tracta d’un projecte europeu d’investigació-acció sobre la producció col·laborativa en l’entorn digital que es presentava el gener de 2015 al CCCLAB (CCCB, Barcelona).

 

P2P Value es defineix com una “plataforma tecno-social per a models sostenibles i generació de valor en la producció entre iguals basada en comuns a la Internet del Futur”. El seu objectiu és la millora de les àrees clau de les plataformes actuals (sostenibilitat de la comunitat, sistemes de recompensa i flux de retorn, arquitectura descentralitzada i privacitat) des d’un enfocament multidisciplinari (programari de codi obert, anàlisi de xarxes socials i de simulació, sociologia, ciència política i governabilitat on-line, dret i disseny d’interfícies, innovació econòmica, etc.).

 

Interessant, també, la forma de testar la plataforma mitjançant un ecosistema obert de nodes P2Pvalue distribuïts dins les xarxes comunitàries, amb una avaluació que es recolzarà en l’experimentació en 3 ó 4 comunitats que l’adoptaran, més un “grup d’interès” integrat per experts externs i representants dels usuaris, que proporcionarà informes periòdics d’avaluació del projecte.

 

La coordinació del projecte va a càrrec d’un consorci format per  Center for Research in Social Simulation(University of Surrey ), Centre National de la Recherche Scientifique, P2P Foundation, IGOP-UAB, GRASIA, grup de recerca (UCM) i Università degli Estudi di Milano.

 

Entre els membres espanyols del consorci trobar a Javier Arroyo, Mayo Fuster, Samer Hassan, Rubén Martínez, Pablo Ojanguren, Juan Pavón, Jorge Luis Salcedo, Joan Subirats, Antonio Tapiador, Antonio Tenorio.

 

Els grups d’interès participants són:

 

> Universitats: Berkman Center for Internet & Society (Harvard University, Access to Knowledge for Development Center (American University of Cairo), Centre for Interdisciplinary Methodologies (Warwick University),

 

> Organitzacions: Creative Commons, Wikimedia, la Quadrature du Net , International Association for the Study of the Commons, PIME (Sensòrica, OpenPicus, Goteo.org, Shareable, Dyne)

 

> Grans empreses: France Telecom.
———-
Dates: Gener 2013 (presentació del projecte al CCCB).
Organitza: Center for Research in Social Simulation (University of Surrey), Centre National de la Recherche Scientifique, P2P Foundation, IGOP-UAB, GRASIA (UCM) i Università degli Estudi di Milano/consorci gestor.
A càrrec de: Javier Arroyo, Mayo Fuster, Samer Hassan, Rubén Martínez, Pablo Ojanguren, Juan Pavón, Jorge Luis Salcedo, Joan Subirats, Antonio Tapiador, Antonio Tenorio/entre els membres espanyols del consorci gestor.
Participa: Berkman Center for Internet & Society (Harvard University), Access to Knowledge for Development Center of American (University of Cairo), Centre for Interdisciplinary Methodologies (Warwick University), Creative Commons, Wikimedia, la Quadrature du Net, International Association for the Study of the Commons, PIME (Sensòrica, OpenPicus, Goteo.org, Shareable, Dyne) i grans empreses (com France Telecom)/grups d’interès.
———-
Més informació:
p2pvalue.eu

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.