7 setembre, 2021
Agenda

Exposició "Entre d’altres"

A la mostra s’hi recullen les experiències i resultats desenvolupats pels i les artistes amb els instituts participants dins del programa educatiu Bòlit Mentor 2020/21 del Bòlit (Girona).

Explorar conjuntament i d’una manera oberta les relacions que s’estableixen entre aquells cossos que participen de l’ecosistema educatiu i el conformen ha estat el punt de partida de l’edició 2020/21 del programa Bòlit Mentor que organitza el Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona. Amb aquest objectiu han estat treballant junts els i les artistes Job Ramos i Alba Sanmartí i els col·lectius Estampa i nyamnyam amb l’alumnat i el professorat dels instituts Castell d’Estela (Amer), Carles Rahola (Girona), Josep Brugulat (Banyoles) i Santiago Sobrequés (Girona). Les mentores de l’edició i comissàries de l’exposició han estat Rita Andreu (Cultural Rizoma) i Azahara Cerezo.

 

En aquest context específic de l’ecosistema educatiu s’hi troben uns cossos que es mouen, es desplacen i es relacionen amb altres cossos d’unes maneres concretes; unes formes de relació que venen condicionades i mediades per una arquitectura i uns elements específics que són, al mateix temps, físics i, cada cop més, digitals.

 

Els i les artistes participants plantegen, doncs, l’exploració d’aquest context específic i de les possibilitats d’activar una reflexió en relació amb ell, corresponsabilitzant l’alumnat en la construcció de cada una de les propostes:

 

 

> Possibilitats d’estar a la intempèrie, d’oblidar-nos d’un edifici

 

La proposta de Job Ramos per desenvolupar conjuntament amb l’alumnat de l’institut Castell d’Estela d’Amer desplega tota una sèrie de tècniques per allunyar-se progressivament d’aquest referent inicial (l’arquitectura específica de l’institut i les dinàmiques que s’hi estableixen) per reflexionar-hi des de fora.

 

 

> Si un no vol ballar

 

La proposta que Alba Sanmartí va activar amb l’alumnat de l’institut Carles Rahola de Girona assaja altres maneres de relacionar-se amb aquesta mateixa arquitectura i amb els elements que configuren l’aula, per tal d’evidenciar-ne les relacions i d’explorar altres possibilitats d’habitar l’espai.

 

 

> Triangle de sol

 

La proposta del col·lectiu nyamnyam amb l’alumnat de l’institut Josep Brugulat de Banyoles situa en l’horitzó la construcció d’una pel·lícula que aborda qüestions com la domesticació, la doma o l’assilvestrament, a través de paral·lelismes amb formes de relació i domini entre espècies diferents.

 

 

> El núvol no és blanc, sinó que té color de pluja

 

El col·lectiu artístic Estampa juntament amb l’alumnat de l’institut Santiago Sobrequés desplaça la reflexió cap a la dimensió virtual per interrogar les infraestructures físiques que la configuren i el funcionament d’aquestes com a interfícies de relació.

 

 

A més de tenir accés al llibret de l’exposició i consultar les activitats paral·leles, a l’enllaç sobre l’esdeveniment es pot ampliar la informació sobre els quatre projectes desenvolupats en l’edició 2020/21 del programa Bòlit Mentor, iniciat el 2012 amb l’objectiu de connectar les escoles i els centres culturals de Girona. Aquest projecte educatiu consisteix a introduir artistes visuals als centres d’educació secundaria per desenvolupar un projecte creatiu juntament amb l’alumnat. Tot el projecte està dirigit per curadorxs d’arts visuals, la selecció dels artistes que hi participen es fa a través de convocatòria pública i les propostes presentades són seleccionades per un jurat expert.

 


 

Dates: Fins el 26 de setembre
Bòlit_PouRodó. Plaça Pou Rodó 7-9. 17004 Girona
Organitza: Bòlit, Centre d’Art Contemporani
A càrrec de: Rita Andreu (Cultural Rizoma) i Azahara Cerezo/Comissàries i mentores
Participa: Job Ramos, Alba Sanmartí, Estampa (Roc Albalat, Pau Artigas, Marcel Pié, Marc Padró i Daniel Pitarch) i nyamnyam (Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez/Artistes i col·lectius; Castell d’Estela (Amer), Carles Rahola (Girona), Josep Brugulat (Banyoles) i Santiago Sobrequés (Girona)/Instituts
En el marc de: Programa Bòlit Mentor (edició 2020/21)
Més informació i accés al llibret de l’exposició: bolit/exposicions/entre-d-altres

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes educatius entorn de les arts visuals


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.