8 març, 2021
Notícia

equipo M: Tener el tiempo y el deseo. Correspondencias en forma de…

Espai de convivència, recerca i creació artística del Museo Reina Sofía de Madrid dirigit a majors de 60 anys a càrrec de la mediadora i educadora Sara Martín Terceño i amb la col·laboració de l'artista Silvia Zayas.

L’Àrea d’Educació del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ho presenta com una experiència comunitària que parteix del temps de vida acumulada per les persones majors de 60 anys i el desig d’estar juntes aquí i ara. El projecte es planteja en dues convocatòries quadrimestrals de vuit sessions cadascuna. La primera convocatòria ja està en marxa i, per a la segona, les inscripcions s’obriran a l’octubre.

 

Es tracta d’experiències anàlogues, encara que separades en el temps, en les quals els i les participants d’ambdues convocatòries puguin investigar maneres de comunicar-se i compartir allò viscut: correspondències en diferents formats sobre les seves respectives experiències, en diàleg amb el Museu… Un exercici de reciprocitat on els i les participants tenen l’oportunitat de preguntar-se: “què ens retornarà el Museu?”.

 

En cadascuna de les sessions, conduïdes per la mediadora i educadora Sara Martín Terceño, es busca activar un exercici de correspondència (establert a partir de visites a les sales, peces de la Col·lecció, trobades amb altres persones, tallers experimentals, etc.) que permeti una elaboració des d’allò artístic en formats diversos. Algunes sessions compten amb la presència de l’artista Silvia Zayas, que facilita als i les participants el fet de donar forma en aquestes correspondències pensant en els seus possibles ressons.

 

equipo M forma part dels grups estables acollits per l’Àrea d’Educació del Reina Sofia, juntament amb equipo 1517 y equipo 1821, dirigits a gent jove.

 


Dates: Del 24 de febrer fins el 2 de juny (sessions de la primera convocatòria)
Edificio Sabatini, Tallers. Santa Isabel, 52. 28012 Madrid

 

> Es realitzarà una segona convocatòria del projecte a l’octubre

 

Organitza: Àrea d’Educació (Museo Reina Sofía)
A càrrec de: Sara Martín Terceño/Conducció de les sessions; Coordinació del projecte i Àrea d’Educació del Reina Sofía/Selecció de candidatxs
Participa: Silvia Zayas/Artista col·laboradora
Dirigit a: Persones mayors de 60 anys
Suport: Fundación Santander
Més informació: museoreinasofia.es/equipom-21

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes de l’Àrea d’Educació del Reina Sofía

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.