23 octubre, 2015
Notícia

'És l’economia, estúpid!', sempre i quan sigui social

FIRA D’ECONOMIA SOLIDÀRIA DE CATALUNYA, TROBADA INTERNACIONAL DE MUNICIPALISME I ECONOMIA SOCIAL i dos textos de context: ECONOMÍA SOLIDARIA Y DEMOCRACIA (Joan Subirats) i MERCAT SOCIAL: ECONOMIES PER L’EMANCIPACIÓ (Ivan Miró)

Manllevem la cèlebre frase “The economy, stupid!” que va fer fortuna en la campanya electoral nord-americana de 1992, la que va portar Bill Clinton fins a la Casa Blanca, per titular aquest post sobre l’economia social i solidaria, on precisament es destaquen els aspectes essencials en la política i en la vida.

 

 

 

FIRA D’ECONOMIA SOLIDÀRIA DE CATALUNYA

Una iniciativa de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) per acostar a la ciutadania les experiències i pràctiques de l’economia solidària que es desenvolupen al territori català a partir de conferències, presentacions de projectes, exposicions, debats, taules rodones, projeccions i tallers infantils, tot sota el denominador comú de l’economia solidària.

 

Aquesta IV edició de la fira compta amb més de 170 entitats i empreses participants que s’agruparan per eixos temàtics, entre els quals hi ha  alimentació, habitatge, indumentària, educació i cultura, comunicació, salut, oci i economia.

———-
Dates: 23, 24 i 25 d’octubre de 2015.
Recinte Fabra i Coats. Sant Adrià, 20 08030 Barcelona.
Organitza: Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya.

Col·labora: Arç Cooperativa, Col·lectiu Ronda, Coop57, Cooperatives de Treball de Catalunya, Fiare Banca Ètica, Fundació Roca i Galès, Ateneu L’Harmonia, Jamgo, SePrA.
Suport: Ajuntament de Barcelona.
———-
Més informació:
fesc.xes.cat/edicions-anteriors/edicio-2015

 

 

 

TROBADA INTERNACIONAL DE MUNICIPALISME I ECONOMIA SOCIAL

Trobada adreçada a tècnics i representants polítics d’administracions, a persones de cooperatives, associacions i altres entitats de l’economia social i solidària, i al públic en general. La trobada vol esdevenir un espai de coneixement i intercanvi d’experiències sobre polítiques locals d’economia solidària que creïn ocupació de qualitat, millorin la cohesió social, promoguin la democràcia econòmica i contribueixin a la sostenibilitat ambiental. Les cooperatives socials centraran el debat, en què intervindran ponents locals i internacionals.

 

Un dels eixos principals de la trobada és el rol de les administracions locals en el desenvolupament de l’economia social amb la participació d’experiències en polítiques públiques locals d’economia solidària a França, Itàlia i al Quebec (Canadà). També hi participarà Jean-Louis Laville, que és un dels màxims experts en economia solidària del món, així com tècnics i polítics de diversos municipis catalans per explicar pràctiques d’èxit en aquest camp.

———-
Dates: 22 i 23 d’octubre de 2015.
Auditori de Barcelona Activa. Llacuna 162-164.
Organitza: Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.
———-
Més informació:
ajuntament.barcelona.cat/trobada-economiasolidaria

 

 

 

ARTÍCULO ECONOMÍA SOLIDARIA Y DEMOCRACIA

A partir, precisamente, de la celebración en Barcelona de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya y del Encuentro Internacional de Municipalismo y Economía Solidaria, Joan Subirats reflexiona sobre el cooperativismo, el cambio tecnológico y el cambio de paradigma que plantea el llamado “procomún colaborativo”, y si todo ello ha venido para quedarse y desplazar al modelo económico dominante.

———-

Fecha: 18/10/2015.

Publica: El País – Cataluña.

A cargo de: Joan Subirats (catedrático de Ciencia Política de la UAB).
———-
Enlace al artículo:
ccaa.elpais.com/ccaa/2015/10/17/catalunya

 

 

 

MERCAT SOCIAL: ECONOMIES PER L’EMANCIPACIÓ

En aquest article, Ivan Miró, membre de la Xarxa de la Xarxa d’Economia Solidària (organitzadora de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya), escriu sobre el Mercat Social, esfera important pel projecte emancipador d’aquest tipus d’economia.

———-

Data: 22/10/2015.

Publica: La Directa.

A càrrec de: Ivan Miró.
———-
Enllaç a l’article:
directa.cat/mercat-social-economies-lemancipacio

 

 

 

ALTRES ESDEVENIMENTS RELACIONATS:

 

La Economía de la Funcionalidad y la Cooperación. Una nueva forma de entender la economia al servicio de las personas

———-
Fecha: 27 de octubre de 2015.
Dinamia S. Coop. Mad. Duque de Fernán Núñez, 2 28012 Madrid.
Organiza: Centro Europeo de Recursos Pedagógicos para la Economía de la Funcionalidad y la Cooperación (CREPE-EFC) Erasmus+.
———-
Más información:
laferiamadrid.mercadosocial.net/blog/economia-funcionalidad-cooperacion

 

Primera Feria de Economía Feminista de Madrid
———-
Fecha: 24 de octubre de 2015.
CSA La Tabacalera. Embajadores, 51 Madrid.
Organiza: Red de Economía Feminista.
———-
Más información:
latabacalera.net/convocatorias/feria-de-economia-feminista-de-madrid

 

Confluencias entre la economía social y los nuevos feminismos 
———-
Fecha: 22 de octubre de 2015. A las 19h.
Medialab Prado. Alameda, 15 Madrid.
Organiza: Grupo cooperativo Tangente.

En el marco de: 1ª edición de Ciudad Común, un espacio de encuentro para el desarrollo personal y comunitario desde la economía social y solidaria.
———-
Más información:
tangente.coop/ciudad-comun

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.