Arts escèniques a les escoles: presentacions de resultats
CAMINS DE NIT. INFANTS PERDUTS DELS EXILIS
Obra de teatre de l’IES Lluís Vives de Barcelona dins de Donar veu a la memòria, un projecte d’Aprenentatge Servei que pretén recuperar la memòria històrica dels nens i adolescents del passat que visqueren moments de conflicte i difondre-la a través d’obres teatrals realitzades per l’alumnat de l’institut.
Aquesta activitat, iniciada l’any 2002, s’ha transformat en un crèdit variable de 1er de la ESO de dues hores lectives semestrals. Aquest crèdit, Memòria històrica i teatre, inclou tant la creació i representació d’una obra teatral com la seva difusió i socialització fora de l’entorn escolar. En aquesta ocasió, la representació de Camins de nit (la darrera obra, estrenada l’any 2015) forma part de la programació de la Jornada reivindicativa per a l’escola pública i de qualitat de Can Batlló de Barcelona.
———-
Dates: 22 d’abril de 2016, a les 19h.
Auditori Can Batlló. Constitució, 25, 08014 Barcelona.
Dins de: Jornada reivindicativa per a l’escola pública i de qualitat de Can Batlló.
En el marc de: Projecte Donar veu a la memòria (IES Lluís Vives, Barcelona)
———-
Més informació:
https://donarveu.wordpress.com/
EL SOMNIADOR D’OR
Durant aquest curs escolar 2015-2016, l’Escola Simeó Rabasa de Martorelles ha posat en marxa el projecte L’Òpera a l’escola amb la col·laboració i coordinació de l’associació cultural La Nave Va teatre. El resultat d’aquest procés de treball és El somniador d’or, l’espectacle que ara s’estrena al centre cultural Celler de Carrencà de Martorelles.
Dins de l’aposta artística realitzada pel centre amb el teatre des de fa més de 20 anys, aquest nou projecte de L’Òpera a l’escola suposa un nou repte artístic i musical que permet als/les alumnes de 5è de primària representar una òpera, participant del procés creatiu amb la col·laboració de dos artistes professionals externs procedents de la dramatúrgia i la direcció escènica, i de la composició musical.
L’Escola ha emmarcat aquesta proposta d’òpera com a projecte interdisciplinari de centre i això vol dir que tot l’alumnat i mestres de l’escola es vinculen al projecte amb activitats paral·leles i complementàries que els permeten apropar-se al procés creatiu i endinsar-se al món de l’òpera des de diferents perspectives.
———-
Dates: 22 d’abril de 2016, a les 15h.
El Celler de Carrencà. Avinguda Piera, s/n, 08107 Martorelles, Barcelona.
Dins de: projecte L’Òpera a l’escola de l’Escola Simeó Rabasa (Martorelles, Barcelona).
A càrrec de: La Nave Va/coordinació del projecte.
Participa: Alumnat de 5è de primària de l’Escola Simeó Rabasa; David Martínez (director artístic) i Eduardo Diago (compositor).
Amb el suport de: Departament d’Ensenyament (Generalitat de Catalunya).
———-
Més informació:
http://www.operaescolasimeorabasa.blogspot.com.es/
MOVING TO VIVALDI
Un projecte coreogràfic i pedagògic per a joves que neix al si de L’Excèntrica (Centre de les Arts Escèniques a Santa Coloma de Gramenet) amb l’objectiu de transmetre als i les joves valors físics, estètics i cívics a través de la dansa i de la creació coreogràfica.
Organitzat i dirigit per Juanjo Marín, en la seva segona edició el projecte torna a comptar amb el treball del coreògraf i director italià Moreno Bernardi, que ha creat per als joves ballarins (tots primerencs i de Santa Coloma) una coreografia conjunta a partir de Les Quatre Estacions de Vivaldi.
Gràcies a la col·laboració de la Camerata Gramenet, una orquestra colomenca de joves alumnes y exalumnes de l’Escola de Música Can Roig i Torres de Santa Coloma, el projecte compta amb la interpretació en directe de la música de Vivaldi.
Ara, després de tres mesos intensius i dins de les jornades dedicades al Dia Internacional de la Dansa, els joves participants d’aquest projecte pedagògic al voltant de la dansa contemporània pugen a l’escenari amb la posada en escena d’aquesta segona edició del Moving to…
———-
Dates: 23 d’abril de 2016, a les 21h.
Teatre Segarra. Lluis Companys, 27, 08921 Santa Coloma de Gramenet, Barcelona.
Organitza: L’Excèntrica (Santa Coloma de Gramenet).
A càrrec de: Moreno Bernardi/coreografia, Bernat Bofarull/direcció musical, Juanjo Marín/direcció artística, Camerata Gramenet i formació de joves intèrprets de l’Escola de Música Can Roig i Torres/músics.
———-
Més informació:
https://canal150gramenet.com/moving-to-vivaldi/
2ª TROBADA EXPERIENCE ART, INCREASE MOTIVATION
L’institut Salvador Espriu de Salt (Girona), amb el seu projecte Planter de dansa (inclós als Planters de ConArte Internacional) ha estat escollit per formar part del projecte Erasmus+ de la Unió Europea, que té com objectiu millorar l’educació a través de diferents programes artístics.
La segona trobada Experience Art, Increase motivation es celebra a Salt amb alumnes d’instituts de Polònia, Turquia, França, República Txeca i Alemanya. L’institut Salvador Espriu acull estudiants i docents de tots aquests països per treballar temes d’expressió artística i motivació per a l’estudi a partir del què es fa al centre.
———-
Dates: Del 18 al 24 d’abril de 2016.
Institut Salvador Espriu de Salt, Girona.
Dins de: Projecte Planter de Dansa, INS Salvador Espriu (Planters ConArte Internacional).
En el marc de: Projecte Erasmus+ (UE).
———-
Més informació:
http://iessalvadorespriu-salt.cat/moodle/course/view.php?id=384§ion=2
També publicat al nostre Facebook
Imatges: com la informació utilitzada per redactar aquesta nota, les imatges procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes i esdeveniments difosos.