27 febrero, 2015
Notícia

Compartint les ganes de ballar

Convocatòria FESTIVAL "SISMÒGRAF/CIA. MAO" per a dones més grans de 70 anys i taller "AIXÒ ÉS RITME!" a L’Estruch amb la coreògrafa Constanza Brncic

Dos projectes de dansa que desenvolupen pràctiques col·laboratives, fomenten interaccions entre àmbits com l’educatiu i faciliten formes d’implicació més horitzontals.

 

 

 

CONVOCATÒRIA SISMÒGRAF/CIA. MAO PER A DONES DE MÉS DE 70 ANYS
En el marc del Festival Sismògraf d’Olot, la companyia mallorquina Mariantònia Oliver (Cia. MAO) portarà a terme el projecte Las Muchas, que consisteix en la creació i interpretació d’una coreografia per part d’un grup de dones majors de 70 anys.

 

Durant la setmana prèvia al festival, els responsables de MAO impartiran un taller a un grup de dones d’entre 70 i 80 anys d’Olot amb la idea de crear i assajar una coreografia, que s’interpretarà dins la programació del festival i es fa una crida a participar-hi dirigida en aquest col·lectiu.

 

Des de 2012, MAO desenvolupa aquest taller en el marc del seu projecte coreogràfic i d’autoexpressió Las Muchas: “un retrat de la fragilitat que té a veure amb l’edat, amb cossos que ja no pertanyen al corpus del social, que ja han deixat d’estar en el mercat oficial, però que es senten més vius que mai i, sobretot, més lliures. Cossos que respiren, pesen, ballen, sedueixen, es mouen i es posicionen d’una altra manera”.
———-
Dates: Del 24 al 26 d’abril.
Organitza: Festival Sismògraf.
A càrrec de: Cia. MAO (projecte Las Muchas).
———-
Més informació:
sismografolot.cat/joves-avies-cridats-participar-als-tallers-del-festival-sismograf-2015

 

 

 

AIXÒ ÉS RITME! TALLER A L’ESTRUCH AMB LA COREÒGRAFA CONSTANZA BRNCIC 
Això és ritme! és una activitat on un/a coreògraf/a professional proposa al grup d’estudiants i/o d’adults que hi participa un taller de dansa contemporània, a partir del visionat d’una pel·lícula, escollida pel coreògraf/a, i relacionada amb la dansa i el moviment.

 

Entre els objectius del taller, a més de viure una experiència de creació de moviment i dansa dirigits per un/a coreògraf/a professional, està el fet de potenciar l’intercanvi entre el món educatiu i els artistes professionals en el cas dels tallers amb estudiants, a més de donar suport al professorat (que també ha d’assistir al taller) en la formació artística del seu alumnat.

 

Aquest taller s’inclou dins de la programació de L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu de Sabadell, i està dirigida a l’alumnat de 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i, també, adults. L’encarregada de conduir aquesta activitat és Constanza Brncic, directora artística de La Sospechosa.
———-
Dates: Fins el 31 de març.
L’Estruch. Sant Isidre, 140. 08208 Sabadell.
Organitza: L’Estruch. 
A càrrec de: Constanza Brncic (coreògrafa)/facilitadora del taller.
Participa: Alumnes de 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i, també, adults.
———-
Més informació:
lestruch.sabadell.cat

 

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.