29 diciembre, 2015
Notícia

Creació comunitària

"ACTUA AL XIC!" (crida a la participació per a l’espectacle “Fils de vida”. Projecte XIC. 5ª edició. Associació Marabal) i Exposició "CONSTRUINT VEÏNATGES" (Projecte Construint Veïnatges. 3ª edició. Associació Jiwar)

ACTUA AL XIC!
Crida per participar a l’espectacle «Fils de vida» dins del projecte XIC (5 ª edició). S’ha fet un procés participatiu per la creació del guió que, en línies generals, en aquesta edició explica la història del barri del Poble Sec del segle XX fins avui, posant l’accent en les persones i la reivindicació de la vida cultural del barri.

 

XIC és un projecte de teatre i creació comunitària que, mitjançant un procés creatiu, persegueix crear un espectacle que impliqui el màxim d’agents del Poble-sec, tot creant un grup divers quant a orígens, edats i experiències per tal de fomentar la xarxa i l’intercanvi entre tots els participants. 

 

A partir d’un centre d’interès es desenvolupa tot un procés de creació col·lectiva a partir de tallers multidisciplinaris (teatre, plàstica, dansa, audiovisual i percussió) oberts a tots els veïns i veïnes del barri. De forma paral·lela es treballa conjuntament amb entitats, associacions, escoles i instituts.

 

El procés creatiu d’aquesta 5ª edició es va endegar al maig de 2015 i finalitzarà al març de 2016 amb l’estrena de l’espectacle al Mercat de les Flors de Barcelona. En aquesta edició, l’eix temàtic és la història del Poble-sec a través de les persones que l’han habitat: des de l’Exposició Universal, la Guerra Civil, els teatres i cabarets del Paral·lel fins a arribar a l’actualitat.
———–

Dates: l’espectacle “Fils de vida” s’estrena el 12 i 13 de març de 2016 al Mercat de les Flors.

Calendari d’assajos: veure enllaç (és imprescindible assistir a tots).

Organitza: Associació Marabal.
Entitats i organismes col·laboradors: La Roda (Fundació d’Accions Culturals i del Lleure), Coordinadora d’Entitats Poble Sec, ETCS Cooperativa, Diables Poble Sec Tabalers del Poble Sec, Gog i Magog, Pla Comunitari Poble Sec, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya (Departament d’Ensenyament), MAC (Museu d’Arqueologia de Catalunya), Enfilant El Museu Comunitari, Teatre Lliure, Mercat de les Flors.

En el marc de: Projecte XIC (5ª edició).
———–
Més informació i calendari d’assajos:
docs.google.com

 

 

 

EXPOSICIÓ CONSTRUINT VEÏNATGES
Després de sis setmanes de treball, recerca, col·laboracions i tallers participatius els artistes Israel de la Paz (Mèxic), Esther Belvis Pons (Barcelona) i Deema Shahin (Jordània) presenten el seu procés creatiu a l’OAC de la Vila de Gràcia.

 

Els artistes, amb el suport de la documentació fotogràfica feta per l’artista Hanna Baidakova, mostren les seves experiències creatives amb persones de diferents col·lectius i orígens sobre el poder simbòlic, polític i social de la Llar. En la seva tercera edició, el projecte “Construint veïnatges” ha volgut reflexionar així sobre un aspecte cabdal en el món contemporani, en el qual la mobilitat ha esdevingut una qüestió universal que capgira referents fins aleshores estables i permanents.
———-
Dates: Fins el 8 de gener de 2016.
OAC Districte de Gràcia. Plaça de la Vila, 2. Barcelona.
Organitza: Associació Jiwar (Residència internacional d’artistes i investigadors per a la creativitat urbana a Barcelona).
En el marc de: Projecte “Construint Veïnatges” (3ª edició).
———–
Més informació:
jiwarbarcelona.com/ca/inauguration-of-the-exhibition-making-neighbourhood

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Imatges: com la informació utilitzada per redactar aquesta nota, les imatges procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes i esdeveniments difosos.