20 junio, 2016
Notícia

De la pràctica artística i dels seus contextos

Cicle "ENBARRI’ART" (Pla Comunitari Poblesec), concert de cloenda "ORQUESTRA INFANTIL DE LA MARINA" (Integrasons) i Convocatoria "CONSTRUYENDO VECINDADES 4. ALTERIDADES ALTERADAS" (Jiwar. Residencia internacional de artistas e investigadores en creatividad urbana)

CICLE ENBARRI’ART
Durant el mes de juny de 2016, el barri de Poblesec de Barcelona serà l’escenari d’un cicle d’activitats organitzada pel Pla Comunitari Poblesec, on l’art i els veïns i veïnes són el centre d’acció.

 

Enbarria’art és una activitat dirigida a persones de totes les edats, on l’art es pot manifestar en diverses facetes i també com a punt de trobada amb la comunitat. Entre les diferents accions, iniciades el 15 de juny, es proposa l’elaboració d’un tapís comunitari o una passejada teatralitzada.
———-
Dates: Fins el 30 de juny de 2016. 
Organitza: Pla Comunitari Poblesec.
Participa: Associació Jam Circus, Projecte XIC (Marabal), Projecte Tèxtil Rima i Artistes del barri.
———-
Més informació:
pcpoble-sec.org/enbarriart-arriba-als-nostres-carrers

 

 

 

CONCERT DE CLOENDA ORQUESTRA INFANTIL DE LA MARINA
L’Orquestra Infantil de La Marina, formada per nens i nenes de les escoles d’aquest barri del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, és un dels projectes socioeducatius d’Integrasons desenvolupats a través de la música. 

 

En aquest concert al Caixafòrum de Barcelona, que servirà de cloenda al curs, estaran acompanyats per la big band Eclectic Colour Orchestra i dirigits pel director d’Integrasons, Pablo Persico.

 

Integrasons és una associació que promou activitats d’integració social, cultural i comunitària, a través de la música, especialment adreçades a infants i joves de col·lectius desafavorits. Centra la seva activitat en la formació d’orquestres infantils i juvenils com a model per a la inclusió social i el diàleg multicultural. El mètode “Integrasons” sorgeix de la combinació entre tres camps vocacionals: el social, l’educatiu i l’artístic.
———-
Dates: 22 de juny de 2016. 19h.
Caixaforum. Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona.
Organitza: Integrasons
A càrrec de: Pablo Persico (Integrasons)/direcció.
Participa: Escoles, instituts i entitats (Bàrkeno, Can Clos, SEAT, Enric Granados, El Polvorí, Ramón Casas, El Submarí) amb la col·laboració de Eclectic Colour Orchestra.
———-
Més informació:
facebook.com/IntegraSons

 

 

 

CONVOCATORIA CONSTRUYENDO VECINDADES 4. ALTERIDADES ALTERADAS
En la cuarta edición de sus residencias de creación para artistas, Construyendo vecindades, Jiwar propone la temática Alteridades alteradas como eje central de las propuestas: turismo de masas, inmigración, refugio, ciudadanos inmigrantes de países de rentas altas dibujan un mapa diferenciado de las relaciones entre habitantes, repercutiendo en la economía y su valor simbólico como patrón global.

 

Las propuestas, abiertas a cualquier disciplina, deberán tratar el tema Alteridades alteradas en el contexto de la ciudad de Barcelona e incidiendo en los procesos participativos: vecindario, colectivos específicos, asociaciones, etc. El proyecto propuesto para la presente convocatoria debe mostrar el resultado formal del proyecto para su exposición (no obstante puede variar su forma durante el proceso.)
———-
Fechas: Plazo abierto hasta el 27 de junio de 2016.
Fechas de la residencia: del 14 de noviembre al 22 de diciembre de 2016.
Convoca: Jiwar Creació i Societat.
A cargo de: Thomas Strickland (curador edición 2015), Daniel Gasol (curador edición 2016) y Mireia Estrada (directora de Jiwar)/jurado.
Apoya: Programa Barcelona Interculturalidad (Ajuntament de Barcelona).
———
Más información:
jiwarbarcelona.com/es/catala-convocatoria-construint-veinatges_4_alteritats-alterades 

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.