9 junio, 2015
Notícia

Espais per a la innovació, la creativitat i la cultura

El grup de recerca en Economia de la Cultura (Econcult) presenta en una taula rodona a l'IVAM el llibre “Espais per a la innovació, la creativitat i la cultura”. El treball, editat per Publicacions de la Universitat de València (PUV), és el resultat de les reflexions i recerques dutes a terme en el marc del projecte europeu 3C4Incubators i suposa un repàs a les noves funcionalitats dels espais en els processos d’innovació, activació de la creativitat i promoció de la cultura.

L’obra es presenta com un cos teòric que posa en relació diferents tendències i plantejaments, il·lustrats a través d’una àmplia selecció de fins a 48 casos d’estudi. Les aportacions de veus externes a l’equip d’Econcult obren el discurs i apunten cap a altres línies de continuïtat. Veus com les de l’arquitecte David Estal, Sergio Martín (grup d’investigació NuTAC-UPM), el col·lectiu LaCol, Guillermo Arazo (projecte Las Naves), Raúl Oliván (expert en innovació de Zaragoza Activa) o l’equip de Paisaje Transversal.

 

A la web de la Universitat de València s’informa que aquesta primera presentació del llibre tindrà continuïtat en un seguit de diàlegs i debats a Saragossa (Zaragoza Activa La Azucarera) i, després de l’estiu, en espais com la Fabra i Coats (Barcelona), Intermediae Matadero-Madrid o La Matraka (a Sevilla, amb Santiago Cirugeda). De fet, indica aquesta mateixa font d’informació, el treball ja ha suscitat un ampli debat en les xarxes socials, provocant un manifest liderat per Raúl Oliván, titulat ‘Cap a un manifest dels ESPAIS de nova generació’.

 

Us recomanen fer una visita a la referència del llibre introduïda a Interacció (Centre d’informació i documentació de la Diputació de Barcelona) on, a més d’una completa ressenya del llibre, definit molt encertadament com un vademècum d’equipaments i projectes, hi podeu trobar destriats els aparats del llibre i els casos d’estudi que els il·lustren.
———-
Dates: 9 de juny de 2015. 19h.
Saló d’actes de l’IVAM.
Participa: Chema Segòvia (arquitecte), Ramón Marrades (economista especialitzat en temes urbans), Pau Rausell (economista i director d’Econcult) i Raül Abeledo (economista especialitzat en desenvolupament i sostenibilitat)/autors; Guillermo Arazo (Las Naves), Alvaro de los Ángeles (Laboratori Urbà de l’IVAM) i les experiències de Cabanyal Intim i els Huertos Urbanos de Benimaclet, també recollides en la publicació.
———
Més informació:
ivam.es/actividades/charla-espacios-para-la-innovacion-la-creatividad-y-la-cultura

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, publicacions i esdeveniments difosos.