10 diciembre, 2014
Notícia

Femení plural

Un col·lectiu, Punt6, i un projecte, "Wikidones", dues iniciatives amb un punt de partida centrat en la perspectiva de gènere

COL·LECTIU PUNT6
Com expliquen a la seva web, són un grup de professionals de diferents àrees interessades a repensar les ciutats, els barris i les arquitectures per construir espais més inclusius des de la diversitat. Actualment, el Col·lectiu Punt6 està format per Adriana Ciocoletto,  Blanca Gutierrez Valdivia, Marta Fonseca, Roser Casanovas, Sara Ortiz y  Zaida Muxí.

 

Aquest grup treballa l’urbanisme des de la perspectiva de gènere, a partir de l’experiència quotidiana de les dones, amb la participació com a instrument indispensable en els seus projectes i la sostenibilitat com a criteri bàsic.

 

En destaquem les seves metodologies de treball, dissenyades en funció dels objectius i característiques dels contextos: mapes comunitaris, dinàmiques participatives, indicadors d’avaluació, recorreguts de reconeixement, mapeig corporal, cadena d’itineraris quotidians, etc.

 

Hem conegut aquest col·lectiu a través de dos dels projectes amb els quals han col·laborat: Arxiu Alicia (Urbanitas Berlin-Barcelona) i Pensar la ciudad (Malakatón).
——
Dates: 2005-en actiu.
Blanquería, 9 Baixos. 08003 Barcelona.
A càrrec de: Adriana Ciocoletto,  Blanca Valdivia, Marta Fonseca, Roser Casanovas y Sara Ortiz/membres del col·lectiu.
——
Més informació: 

punt6.org

 

 


WIKIDONES
És un projecte desenvolupat i coordinat per Centre de Cultura de Dones La Bonne a partir d’una idea inicial de Susana Noguero. L’objectiu de la iniciativa és enfrontar la mancança que revelen els darrers informes de la Fundació Wikipedia (només un 9% de les edicions a Wikipedia el 2012 van ser realitzades per dones), fomentant la participació de les dones a Viquipèdia en qualitat de generadores de continguts amb perspectiva de gènere i feminista.

 

En aquesta primera fase, Wikidones està promovent la creació de 5 grups de treball temàtics (Història I i II, Cinema, Arts, Ciència i tecnologia), cadascun amb una mentora que fa l’acompanyament a les redactores interessades en generar articles.
—–
Dates: 2014-en actiu.
La Bonne. Sant Pere Més Baix, 7. 08003 Barcelona.
Organitza:
La Bonne.
A càrrec de: Susana Noguero/ideòloga; Núria Jornet (Història I), Isabel Segura i Marta Mariño (Història II), Anna Petrus (Cinema), Maria José González (Arts), Montse Novell (Ciència i tecnologia)/mentores grups de treball temàtics 2014.
Participa: Amical Wikimèdia i Eduxarxa.
Amb el suport de: Regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI (Ajuntament de Barcelona).
—–
Més informació: 

wikidones.labonne.org

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen dels webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.