23 octubre, 2014
Notícia

Joves, creació i gestió cultural

Diferents situacions on els i les joves tenen una relació activa amb les produccions artístiques i la gestió dels espais culturals, situacions on altres relacions de poder amb l’àmbit de les pràctiques artístiques i culturals són possibles: procés participatiu "Despertem Cal Badia" (Ajuntament d'Igualada), proposta escènica "True Love Eivissa" (El Xiringuito Teatre i Mobiolak amb el Consell Insular d'Eivissa) i projecte "Habitació 1418" (MACBA i CCCB)

DESPERTEM CAL BADIA?
A principis de novembre s’inicia la definició participativa dels usos i la gestió del nou espai per joves a l’edifici de Cal Badia, un projecte impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i dinamitzat per Cooperativa LaCol amb la col·laboració de La Hidra Cooperativa i el Col·lectiu Punt6.

 

A més a més de les jornades de treball, s’ha preparat un espai web per seguir amb els debats i compartir informació que pugui ser útil per anar avançant. 
—–
Dates: 7 de novembre, a les 19h (presentació del procés “Despertem Cal Badia?”).
Espai Cívic Centre. Trinitat, 12. 08700 Igualada (Barcelona).
Organitza: Ajuntament d’Igualada. 
A càrrec de: Cooperativa LaCol/dinamització.
Participa: La Hidra Cooperativa i el Col·lectiu Punt6/col·laboradors.
Suport: Diputació de Barcelona.

—–
Més informació:

igualadajove.cat/cal-badia 

 

 

TRUE LOVE EIVISSA
Proposta escènica protagonitzada per un grup de noies d’entre 14 i 16 anys que reflexionen sobre el mite de l’amor romàntic i les seves projeccions a la vida durant el desenvolupament d’un laboratori teatral en els mesos de setembre i octubre.

 

El resultat és una obra teatral que mostra vivències, projeccions i construccions sobre l’amor d’aquestes adolescents, així com els estereotips socials que existeixen i condicionen les nostres relacions.

 

És un projecte produït pel Xiringuito Teatre i Mobiolak amb el Consell Insular d’Eivissa, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i l’Institut Es Xarc d’Eivissa.
—–
Dates: 30 d’octubre a les 19,30h i 2 de novembre a les 19h (estrenes de la proposta escènica).
Teatre España de Santa Eulària, Eivisssa (estrena del 30/10) i Centre Cultural de Jesús, Eivissa (estrena del 02/11).
Organitza: Projecte produït pel Xiringuito Teatre, Mobiolak i el Consell Insular d’Eivissa.

Suport: Ajuntament de Santa Eulària des Riu i Institut Es Xarc d’Eivissa.

—–
Més informació:

mobiolak.org/true-love-eivissa

 

 

HABITACIÓ 1418
Aquest espai d’activitat per a joves creatius de 14 a 18 anys ha obert la temporada de tardor amb un replantejament: crear temàtiques mensuals per “(….) aprofundir i no treballar com qui va de tapes, és a dir, seguim apostant per l’experiència dins del camp de les arts, les tecnologies i «allò altre», però amb propostes més extenses” (cita extreta del bloc del projecte).

 

L’octubre va ser el mes del cinema i el novembre serà el mes de la fotografia. Aprofitant la presència de l’exposició World Press Photo al CCCB, el departament educatiu de la Fundació Photographic Social Vision(organitzadora del certamen) proposa dos sessions de fotografia crítica i creativa per al projecte Habitació 1418.
—–
Dates: Espai obert cada dissabte, de 17 a 22h.
Centre d’Estudis i Documentació del MACBA. Plaça dels Àngels, 8. 08001 Barcelona.
Organitza: Projecte conjunt entre el MACBA i el CCCB.

Participa: Fundació Photographic Social Vision/sessions de fotografia crítica i creativa per a Habitació 1418.

—–
Més informació: 

habitacio1418.org

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.