28 febrero, 2014
Notícia

Museus i Educació: cap a una museologia interactiva i participativa

Les XVII Jornades de Museus i Educació, organitzades pel Museu Marítim de Barcelona (MMB), s’han plantejat sota l’explícit subtítol “El paper dels tècnics d’educació en la concepció d’exposicions”.

Des de Polièdrica, ens agrada veure com els processos museogràfics es plantegen, de bon principi, des de la col·laboració entre el comissariat i la mediació.

 

Estarem atents a la publicació dels resums de les ponències d’aquestes jornades per saber més de tot allò que hem pogut seguir fins ara a #MMBeducació.

 

Aprofitem la presència entre els ponents de Lucia Calvo Bermejo, periodista de l’equip web del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), per compartir i posar en valor experiències on les exposicions s’obren a la participació i a la creació de comunitat, com ara el projecte expositiu “Brangulí va ser aquí? I tu?” (CCCB) i la presentació que la mateixa Lucia Calvo va fer sobre els projectes participatius i la creació de comunitat entorn a activitats culturals durant el curs d’estiu «E-marketing cultural» (UPV-EHU. 08/2010).  

—–

Dates: 27 i 28 de febrer.

Museu Marítim de Barcelona. Av. de les Drassanes s/n. 08001 Barcelona.

Organitza: Museu Marítim de Barcelona (MMB).

Participa: Petra Rotthoff (directora de l’Àrea d’Exposicions de Museumsparter), Gemma Carbó (professora de la UdG i membre de l’equip de la Càtedra Unesco de Polítiques de Cooperació), Lucía Calvo (responsable de xarxes socials i periodista de l’equip web del CCCB), Federica Mancini (investigadora en el sector de les TIC aplicades al patrimoni cultural), Núria Serrat (docent en temes de gestió del patrimoni cultural de la UB, la UIC i la UPF), Marc Boada (director de Pèndulum, empresa de ginys de ciència, i col·laborador del programa de TV3 Quèquicom), Marta Arnal i Carles Soro (Institut Català de Paleontologia), Javier Brun (vicepresident d’Interarts, cap de Cultura de l’Ajuntament d’Osca i expert en temes d’indicadors culturals per a l’avaluació). 

—–

Més informació:

mmb.cat/blog/educacio/resum-de-les-xvii-jornades-de-museus-i-educacio/

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.