22 noviembre, 2013
Notícia

Narracions col·laboratives: dues mostres

Dues exposicions que coincideixen en posar de relleu el potencial crític dels processos col·laboratius per generar narracions simbòliques alternatives, per construir l’esfera pública amb altres veus, per vincular-se al lloc. "Space of possibles", de Raquel Friera a /UNZIP Torre Muntadas, i "Exercicis de memòria aplicada. Un intent de reconèixer el que és", de Tanit Plana i Laia Ramos al Museu Abelló.

SPACE OF POSSIBLES

Raquel Friera, autora de Space of possibles, explica així com va sorgir aquesta proposta:

 

“El projecte neix d’una exposició que vaig fer a Torre Muntadas l’abril passat en la què volia traslladar el projecte original, una instal·lació sonora a partir d’un recull de veus de dones amb l’objectiu de reclamar esfera pública realitzat a l’espai públic d’Estambul, a l’espai expositiu del Prat de Llobregat. Per reflexionar sobre aquesta translació, vaig involucrar a un grup de dones del Prat per tal que el projecte fet a Estambul fes de mirall i que, a partir d’ell, penséssim entre totes sobre la nostra situació a Catalunya (…)».

—–

Dates: Del 26 al 31 de novembre.

UNZIP Arts visuals al Prat (Centre d’Art Torre Muntadas. Jaume Casanovas, 80. 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona).

Organitza: /UNZIP.

Participa: Raquel Friera (artista)/autora del projecte Space of possible.

En el marc de: Projecte Deslocalitzats (/UNZIP Arts visuals al Prat).

—–

Més informació:

raquelfriera.net/space-of-possibles-v-o-d

 

 

 

 

EXERCICIS DE MEMÒRIA APLICADA. UN INTENT DE RECONÈIXER EL QUÈ ÉS 

L’ Oriol Fontevila, comissari del cicle De com convertir un museu en arena on s’inscriuen els Exercicis de memòria aplicada de Tanit Plana i Laia Ramos, comenta així la seva proposta: 

 

“Tanit Plana i Laia Ramos han realitzat un treball excepcional amb persones que van viure la Guerra Civil a Mollet del Vallès: se les ha convidat a sumar-se a un procés de testimoniatge però, també, de reflexió a l’entorn de la representació d’esdeveniments històrics. Els testimonis han col·laborat en el procés de reconstrucció dels seus records en imatges i han actuat com a realitzadors de les fotografies. Així mateix, diferents veïns de Mollet han actuat com a figurants. El dia de la inauguració, es sumarà en aquest procés un exercici ritual de conciliació amb el passat, que comptarà també amb la participació dels testimonis i serà guiat per Rosaria Simone i Rosó Carreras, especialistes en constel·lacions familiars.”

—–

Dates: Del 28 de novembre de 2013 fins el 16 de febrer de 2014.

Aparador Museu Abelló (Berenguer III, 122. 08100 Mollet del Vallès, Barcelona).

Organitza: Museu Abelló.

A càrrec de: Oriol Fontdevila/comissari del cicle expositiu De com convertir un museu en arena.

Participa: Tanit Plana i Laia Ramos (artistes)/autores del projecte Exercicis de memòria aplicada.

—–

Més informació: 

facebook.com/events/tanitplana_laiaramos

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.