17 abril, 2015
Notícia

Processos creatius en context educatiu

Projecte "TOTS DANSEN", exposició "MEDIONA ENTRE INFANTS I ARTISTES" i curs "MOBILITZA’T", creació audiovisual per a la transformació social

Dos processos de treball i un curs on els i les joves poden protagonitzar unes pràctiques educatives i formatives centrades en la producció artística. En aquest cas, es mostren (o es mostraran) uns resultats que tant parteixen de l’ús del seu propi cos com dels imaginaris i relats sobre allò que els envolta.

 

 

 

PROJECTE TOTS DANSEN
Tots dansen és un projecte que treballa per apropar la dansa als i les joves a través d’una experiència vivencial dins els centres educatius.

 

A través d’aquest projecte, estudiants d’ESO de la comarca de la Garrotxa han participat durant tot el curs en un projecte de creació de dansa contemporània amb els seus professors d’educació física, sota la tutorització d’un coreògraf professional, Toni Mira.

 

Els professors d’educació física que s’han volgut sumar al projecte van rebre una formació prèvia en uns tallers impartits per professionals de la dansa i han comptat, a més, amb el suport de la coreògrafa local Jess Pedrosa.
———-
Dates: Presentació: 17 d’abril a les 21h.
Teatre Principal d’Olot.
Organitza: Mercat de les Flors, el Consorci Transversal-Xarxa d’Activitats Culturals i els Teatres de Mataró, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Olot.
Col·labora: Alumnes d’ESO del Cor de Maria, INS Bosc de la Coma i INS Garrotxa, i els professors d’educació física dels centres educatius.
A càrrec de: Toni Mira/coreògraf; Jess Pedrosa/coreògrafa de suport en la formació del professorat.
———-
Més informació: 
mercatflors.cat/es/proyecto-tots-dansen

 

 

 

EXPOSICIÓ MEDIONA ENTRE INFANTS I ARTISTES
Aquesta exposició suposa la cloenda d’un procés de creació col·lectiva entre quatre entitats educatives (tres centres escolars de Mediona i La Casa Voladora. Recerca i creació educativa), juntament amb creadors de la zona de diverses disciplines (arts plàstiques, fotografia, arquitectura efímera, instal·lació, audiovisuals, còmic, paisatge sonor, música, disseny gràfic, entre altres).

 

El procés de creació ha estat “una invitació a conversar amb el paisatge que habitem i sorprendre’ns amb tantes formes possibles de percebre” en la qual els infants han senyalat les seves rutes personals pel seu poble i els artistes, que els han acompanyat en aquests passejos, han intentat copsar i traduir en el seu llenguatge creatiu propi les sensacions expressades pels infants.
———-
Dates: 18 d’abril a les 12h (inauguració). 
Casal Medionenc. Sant Joan de Mediona.
A càrrec de: Noemí Duran i La Casa Voladora.

Col·labora: Escoles de Mediona El Roure, La Fassina i Epiqueia, i 16 artistes locals.

En el marc de: Projecte “24 horas. Una línia en la ciudad: Juegos internacionales de Arte Efímero” (POCS/2015)
———-
Més informació:
casavoladora.wordpress.com/mediona-entre-infants-i-artistes

 

 

 

CURS MOBILITZA’T! CREACIÓ AUDIOVISUAL PER A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL
Taller teòric-pràctic per a adolescents a partir de 13 anys que pretén desenvolupar un procés de creació multimèdia (foto, vídeo i text) que generi l’anàlisi crític de la imatge (tecnologies mòbils-tablets i xarxes socials) per a la creació i difusió de missatges socials. El curs està desenvolupat per l’entitat cooperativa Connectats, especialitzada en programes culturals i educatius.

 

Pel que fa a la metodologia, el curs es proposa com un workshop participatiu perquè els adolescents desenvolupin, amb smartphones i tablets, vídeos virals a partir dels continguts teòrics que, prèviament, hauran desenvolupat amb un/a educador/a de Metges del Món.

 

Es treballarà des de la vessant pràctica, començant pel procés de creació multimèdia i el coneixement d’aplicacions tècniques per a la creació de material audiovisual a través del continguts propis de l’educació transformadora (cultura de pau, igualtat de gènere, EPD…). També es crearà un blog temporal per a la publicació i visualització dels continguts creats
———-
Dates: 24 d’abril (inici).
Casal de Barri Bac de Roda-Poble Nou. Camí Antic de València, 96, 08005 Barcelona.
Organitza: Metges del Món.
A càrrec de: Connectats.
———-
Més informació:
connectats.org

 

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes i esdeveniments difosos.