16 setembre, 2015
Notícia

Escenes inclusives

Cicle de Salut i Arts Escèniques: "QUI NO ESTÀ BOIG, FA TEATRE!" (Pallapupes i Centre Cívic Can Felipa) + Projecte "JUNEDA INCURSIÓ SOCIAL". Creació d'Arts Escèniques (Juneda InCursió)

CICLE DE SALUT MENTAL I ARTS ESCÈNIQUES: QUI NO ESTÀ BOIG, FA TEATRE!
Segona edició d’aquest cicle organitzat per Pallapupas dins del seu programa de Teatre Social, amb el suport del programa d’Arts Escèniques del Centre Cívic Can Felipa de Barcelona.

 

Aquest cicle, que aborda la malaltia mental des de la veu col·lectiva del Teatre de l’Oprimit, vol facilitar el fet de treballar qüestions associades amb les malalties mentals a partir de processos de treball col·laboratius que permeten articular un espai  comunitari amb el barri de Poble Nou i la ciutadania.

 

El cicle inclou un taller de Teatre de l’Oprimit per a personal dels àmbits social i sanitari a càrrec d’Antonio Masegosa, director artístic del programa de Teatre Social de Pallapupes, i una taula rodona sobre Art i Salut Mental amb membres de Radio Nikosia, col·lectiu Lluitactiva’tFundació JoiaDans Capacitats (Fundació Estany) i L’Altre Festival.

 

Completen el cicle un espectacle de teatre-dansa (Fundació Joia) i una peça de teatre-fòrum a càrrec de cia. Vínculos (Pallapupes).
———-

Dates: Del 16/09 al 19/09 de 2015

C.C. Can Felipa. C/ Pallars, 277. 08005 Barcelona.

> 16/09/2015: Taller de Teatre de l’Oprimit.
> 17/09/2015: Taula rodona Art i Salut Mental.
> 18/09/2015: Calidoscopio. Espectacle de teatre-dansa (Fundació Joia).
> 19/09/2015: Vínculos. Peça de teatre-fòrum cía. Vínculos (Pallapupes).

Organitza: Pallapupas.

A càrrec de: Antonio Masegosa (Pallapupes)/tallers.

Participa: Radio Nikosia, col·lectiu Lluitactiva’t, Fundació Joia, Dans Capacitats (Fundació Estany) i L’Altre Festival.
Col·labora: C.C Can Felipa.
———-
Més informació:
cccanfelipa.cat/arts-esceniques/cicle-de-salut-mental-i-arts-esceniques:-qui-no-esta-boig-fa-teatre-2a-edici

 

 

 

PROJECTE DE CREACIÓ D’ARTS ESCÈNIQUES INCURSIÓ SOCIAL 
S’inicia una nova edició del projecte InCursió Social (Juneda InCursió) que incideix en col·lectius vulnerables, com la gent gran i les persones amb discapacitats, que no acostumen a tenir la possibilitat de participar en activitats creatives on es doni ales a la seva imaginació i s’aporti il·lusió a la seva rutina en els centres on estan ingressats. En aquesta cinquena edició participen un total de 8 centres de la província de Lleida.

 

Durant aquest curs d’arts escèniques els participants es converteixen en creadors i protagonistes d’una experiència teatral, s’enriqueixen de l’intercanvi i la convivència amb altres col·lectius i tenen l’oportunitat de pujar dalt de l’escenari d’un teatre, acompanyats per un grup de professionals especialitzats en les arts escèniques d’àmbit social. El procés es materialitza en diferents representacions teatrals entre novembre i desembre de 2015. 
———-
Organitza: InCursió Social és la vessant social del projecte Juneda InCursió.
A càrrec de: Cia. Dansa Vero Cendoya, Marta Pérez (T de Teatre) i Ramón Giné (Juneda InCursió)/Equip docent.
Participa: Centre Talma (Juneda), Acudam-Associació d’ajuda a discapacitats (Mollerussa), Associació Alba (Tàrrega), Centre Assistencial de Sant Joan de Déu (Almacelles), Residència Municipal d’Avis (Juneda), Residència per a la Gent Gran Monestir de St. Bartomeu (Bellpuig), Centre Municipal de Serveis Socials (Bell-Lloc) i Casal de Gent Gran (Les Borges Blanques).
———-
Més informació: 
facebook.com/juneda.incursio

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.