12 setembre, 2022
Notícia

Escola en residència 2022-2023

Projecte comunitari del CCCB amb l’INS Miquel Tarradell del barri del Raval de Barcelona que, durant el curs 2022-2023, tracta sobre el cervell amb la implicació d'una xarxa d’especialistes.

El projecte Escola en residència vol crear un vincle permanent entre un centre cultural, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i un centre educatiu veí, l’Institut Miquel Tarradell del barri del Raval que, durant el curs 2022-2023, explora el cervell de la mà d’un grup d’expertxs, científics/ques, artistes i pensadorxs dins de les activitats de l’exposició Cervell(s), que es pot visitar fins desembre al CCCB.

 

Al llarg de tot el curs i dos matins per setmana, una trentena de joves de 16 i 17 anys de l’institut i els seus i les seves professorxs es traslladen al CCCB per treballar amb els seus equips i una xarxa d’especialistes de la ciutat i crear un espai nou des del qual pensar críticament el món que els envolta i capgirar les pràctiques i els espais d’aprenentatge habituals.

 

El projecte, que s’inscriu dins del programa «Apadrina el teu equipament» de la Fundació Tot Raval i forma part del Pla de Barris del Raval, és una oportunitat per assajar altres pràctiques educatives i de creació, i un projecte comunitari que obre el CCCB i el vincula amb el seu entorn.

 

 

Apadrina el teu equipament

 

 

Aquesta iniciativa de la Fundació Tot Raval promou el treball conjunt entre els grans equipaments culturals i els centres educatius del barri del Raval de Barcelona per desenvolupar projectes de llarga durada integrats en el currículum acadèmic. Aprofitant el potencial cultural del territori, amb les diverses formes d’expressió que ofereix (musical, artístic, teatral, de patrimoni, etc.) per crear propostes educatives adaptades a la realitat de l’alumnat.

 

Des del 2013, en nou edicions del projecte, hi han participat 7.728 alumnes del Raval de 19 centres educatius del barri (bressols, escoles de primària i centres de secundària), que han apadrinat a 12 equipaments culturals en 156 apadrinaments singulars.

 

 

Dates: Del 12 de setembre de 2022 al 21 de juny de 2023
CCCB. Montalegre, 5. 08001 Barcelona
Organitza: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Participa: Institut Miquel Tarradell (Barcelona)
En el marc de: Programa «Apadrina el teu equipament» (Fundació Tot Raval) i Pla de Barris del Raval
Més informació: cccb/escola-en-residencia-curs-2022-2023

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes sobre la connexió museu-escola a Barcelona


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.