9 maig, 2022
Notícia

Escritura en mediación

Taller sobre la metodologia CMYB, creada pel Colectivo HUL per investigar fons bibliogràfics sobre les arts, dins del projecte en residència d'AMECUM al centre de creació contemporània Matadero Madrid.

Aquesta activitat sobre el disseny metodològic CMYB creat pel Colectivo HUL és el tercer dels cicles de recerca i treball col·laboratiu que desenvolupa Pendiente. Programa de acciones para mediadoras, projecte en residència d’AMECUM al Centro de residencias artísticas de Matadero Madrid durant el 2022.

 

Combinant perspectives reproductives i disruptives de mediació, la metodologia CMYB posa en qüestió la mirada elevada que de vegades posseeixen les biblioteques artístiques i pretén acostar aquests fons agermanats per la quatricromia de la impremta (d’aquí el joc amb les sigles Cyan, Magenta, Groc/Yellow i Negre/Black) a allò popular, a la literatura de cordill, al quiosc…

 

Colectivo HUL proposa aplicar aquesta metodologia a la mediaTECA de AMECUM, a través d’una concatenació d’accions (collage conceptual, performance literària, relacions entre cos i paper…) per respondre al repte de crear un catàleg bibliogràfic sobre mediació.

 

 

AMECUM

 

L’Associació de Mediadores Culturals de Madrid (AMECUM) neix el 2015 amb l’objectiu de visibilitzar i professionalitzar l’exercici de la mediació cultural a través del coneixement, la formació, el treball col·laboratiu i la millora de les condicions laborals en el sector de l’educació en museus.

 

L’associació sorgeix de la urgència de visibilitzar el sector professional de la mediació cultural i la seva funció com a eina social en el desenvolupament d’una ciutadania crítica capaç d’empoderar-se a través de la cultura.

Colectivo HUL

 

Pedro Toro (Colectivo HUL) és responsable del Festival de Microedición y Guantazos ¡Hostia Un Libro! i diversos programes i publicacions d’art i educació entorn del fanzine i l’autoedició (Fanzinética, Red PLANEA de arte y escuela, Escuela de Art Thinking…).

 

Des de finals de 2021, a través de l’activitat Mirar de cerca. El fotolibro, cada mes posen en pràctica la metodologia dissenyada per mediar a través d’aquestes disciplines amb la Biblioteca i Centre de Documentació del Museo Reina Sofía.

 

 

Pendiente. Programa de acciones para mediadoras

AMECUM

 

Projecte en residència que desenvolupa AMECUM fins juliol de 2022 en el Centro de Residencias de Matadero Madrid. Es tracta d’una proposta en tres cicles de recerca i treball col·laboratiu i d’una sèrie d’accions públiques entorn de la mediació cultural.

 

El taller Escritura en mediación és el tercer i últim bloc d’accions i ve precedit per Espacios de vida en mediación i Espacio físico en mediación construïts a través d’un procés compartit amb agents de mediació cultural (col·lectius o individuals).

 

 

Dates: 24 de maig
De 16,30 a 20h (amb inscripció prèvia)
Nave 16. Centro de residencias. Pl. de Legazpi, 8. 28045 Madrid
Organitza: Matadero Madrid
A càrrec de: AMECUM
Participa: Colectivo HUL
En el marc de: Programa Centro de residencias artísticas
Més info i inscripcions: mataderomadrid/escritura-en-mediacion-con-colectivo-hul

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies i articles sobre iniciatives entorn de la mediació dirigides als i les seves professionals


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.