11 desembre, 2020
Agenda

Eskoola. Trobada d'Art, Arquitectura i Pedagogia

Trobada plantejada dins de la convocatòria Buzón Abierto (Centre Huarte), prenent com a referència la pedagogia, l'art i l'arquitectura, al costat de Sistema Lupo i Arbizuko Herri Eskola, un centre referent d'aquesta nova generació d'infraestructures educatives a Navarra.

Buzón Abierto, una convocatòria del Centro de Arte Contemporáneo de Huarte per a projectes desenvolupats per col·lectius o grups de treball amb la intenció que reverteixin en la comunitat artística, és el marc d’aquesta trobada per tractar l’espai, l’art i la pedagogia a partir de l’anàlisi dels casos pràctics de la realitat navarresa. Els seus organitzadors són Sistema Lupo, un projecte plantejat com a una eina educativa per desenvolupar des de l’arquitectura i de manera cooperativa el pensament lògic i creatiu a través del joc, i Arbizuko Herri Eskola, un dels centres referents d’aquesta nova generació d’infraestructures educatives.

 

L’escola d’Arbizu (municipi de Navarra, a la comarca de Sankana, dins la merindad de Pamplona), serveix de fil argumental de la trobada per interpretar allò que s’ha esdevingut en els últims anys, l’actualitat i el futur pròxim. Tot això des de la perspectiva de creadorxs, diseñadorxs i artistes implicats en processos d’art i educació en diferents nivells, des de l’educació infantil a la universitària, incloent-hi els àmbits no reglats vinculats, principalment, a centres artístics.

 

Una trobada semipresencial (ponents en sala i públic online) des de la seu del Colegio Oficial de Arquitectos Vasco Navarra (COAVN), on els i les expertxs participants mantindran diversos diàlegs: Fermín G. Blanco (Arquitecte, educador i Director del Sistema Lupo), Ainara Martín (Directora d’Arbizuko Herri Eskola), Clara Eslava (Arquitecta, professora, investigadora i formadora a Arquitectura, Pedagogía y Diseño), Aitor Etxarte (Pedagog, promotor i impulsor d’Ikastola Municipal de Pamplona), Aitziber Urtasun (Directora del departament didàctic del Museo Oteiza), Vanesa Cejudo (Coordinadora Red Making Art Happen), Leire Urbeltz (Il·lustradora, experimenta amb els límits de la il·lustració a nivell formal i conceptual), Miren Doiz (Artista, treballa entre el pictòric, la instal·lació i la fotografia).

 


 

Dates: 11 i 12 de desembre (Inscripcions fins el 10 de desembre o tancament d’aforament)
Trobada online des de la seu del COAVN. Avda. del Ejército, 2. 7ª planta. 31002 Pamplona
Organitza: Sistema LupoArbizuko Herri Eskola
Participa: Fermín G. Blanco (Sistema Lupo), Ainara Martín (Arbizuko Herri Eskola), Clara Eslava (Arquitectura, Pedagogía y Diseño), Aitor Etxarte (Ikastola Municipal de Pamplona), Aitziber Urtasun (Museo Oteiza), Vanesa Cejudo (Red Making Art Happen), Leire Urbeltz (Il·lustradora), Miren Doiz (Artista)/Expertxs convidats
Col·labora: Colegio Oficial de Arquitectos Vasco-Navarro, Gobierno de Navarra i Ayuntamiento de Madrid
En el marc de: Convocatoria Buzón Abierto (Centro Huarte)
Més informació: sistemalupo.ferminblanco.com/eskoola

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb educació i arquitectura

 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.