1 octubre, 2021
Notícia

Espais, Temps, Veus. Els i les joves als equipaments culturals de la ciutat

Projecte de recerca aplicada d’A Bao A Qu sobre els vincles dels i les joves amb els equipaments culturals de Barcelona, els espais i les veus que hi poden tenir.

L’Associació A Bao A Qu, dedicada al treball entre la cultura, l’art i l’educació, articula aquest projecte a partir de processos col·lectius on acció i reflexió s’imbriquen estretament en un diàleg circular. El primer pas és configurar grups de treball formats per agents culturals i educatius diversos (joves d’entre 16 i 19 anys, docents, responsables d’equipaments culturals) que tindran una doble tasca: generar propostes mitjançant processos d’ideació col·lectiva i analitzar les accions pilot desenvolupades.

 

Està oberta la Convocatòria de Joves Mentors/es a joves d’entre 20 i 24 anys amb passió per les arts i la cultura per participar d’aquest projecte pilot per promoure la participació activa dels i les joves a la vida cultural de la ciutat. Els i les 12 seleccionats formaran part d’un grup de treball integrat per professionals de la cultura (professionals d’equipaments culturals de referència a Barcelona) i l’educació (docents d’instituts públics) a través de les sis trobades que s’organitzaran entre octubre de 2021 i juliol de 2022.

 

La tasca del grup de Joves Mentors/es serà acompanyar als i les participants d’entre 16 i 19 anys durant el projecte, incentivant i dinamitzant la seva participació en la programació dels equipaments culturals a través de mentoratge, estratègies de comunicació innovadores, recomanacions i altres propostes que aportin. A més d’accedir gratuïtament a les programacions dels equipaments implicats o assistir a assajos i diàlegs amb creadors/es, cada Jove Mentor/a rebrà un certificat acreditant la dedicació i l’experiència adquirida en el marc del projecte.

 

El projecte té un caràcter eminentment pro-positiu. Vol ser un espai on es gestin i assagin idees, línies d’actuació innovadores, noves formes de relació entre joves i equipaments. No es tracta, per tant, de desenvolupar un estudi sobre les causes de la poca presència dels i les joves als equipaments culturals, sinó que les accions i les anàlisis que es desenvoluparan tenen com a principal repte definir, a partir d’aquestes experiències, accions i estratègies a curt, mig i llarg termini pel que fa a les propostes i programacions dels equipaments culturals, a la veu que hi poden tenir els i les joves, i a les polítiques culturals i educatives de la ciutat. 

 

 

Qui col·labora en aquesta edició pilot?

 

Equipaments culturals: Can Felipa, Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani, CCCB, Fundació Joan Miró, La Caldera i Mercat de les Flors

 

Centres educatius: Institut Caterina Albert, Institut Doctor Puigvert, Institut Maria Espinalt, Institut Moisès Broggi i Institut Pedralbes

 

També hi participen l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, Filmoteca de Catalunya, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Foto Colectania, MACBA i els centres educatius que s’incorporin mitjançant altres convocatòries.

 

 

Dates: 2021-2022

 

> Convocatòria de Joves Mentors/es fins el 3 d’octubre

 

Organitza: A Bao A Qu

 

Dirigit a: Joves d’entre 16 i 19 anys

 

> La convocatòria de Joves Mentors/es està dirigida a joves d’entre 20 i 24 anys

 

Col·labora: Can Felipa, Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani, CCCB, Fundació Joan Miró, La Caldera, Mercat de les Flors, Institut Caterina Albert, Institut Doctor Puigvert, Institut Maria Espinalt, Institut Moisès Broggi i Institut Pedralbes

 

Participa: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, Filmoteca de Catalunya, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Foto Colectania i MACBA 

 

Suport: Beques “Premis Barcelona 2020” de l’Ajuntament de Barcelona

 

Més informació: ProjecteConvocatòria

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes per a joves fets per joves com a agents culturals


 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.