9 juny, 2016
Notícia

Espais veïnals i autogestionats

Cinquè aniversari CAN BATLLÓ (plataforma "Recuperem Can Batlló") i inauguració PARC GERMANETES ("Espai Germanetes", Recreant Cruïlles)

CINQUÈ ANIVERSARI CAN BATLLÓ
Can Batlló celebra el cinquè aniversari de la cessió de la primera nau als veïns i veïnes del barri de La Bordeta de Barcelona: el bloc número 11.

 

Actualment, ja són nou les naus de l’antic recinte industrial que funcionen sota gestió veïnal, amb espais com una biblioteca popular, un rocòdrom, l’Espai de Creació Musical i el Centre de Documentació dels Moviments Socials, tallers, horts i jardins comunitaris, etc.

 

La plataforma Recuperem Can Batlló segueix treballant per tal que l’Ajuntament de Barcelona tiri endavant el projecte que ha de transformar l’antic recinte fabril en habitatges de protecció oficial i privats, espais verds i equipaments pel barri.

 

El programa inclou una exposició fotogràfica sobre la història de Can Batlló, visites guiades per l’espai comunitari, tallers, projeccions de cinema amb films com Murieron por encima de sus posibilidades d’Isaki Lacuesta, marató de curts sobre sobirania alimentària, titelles solidàries, cabaret, sopar d’aniversari, etc.
———-
Dates: Del 8 a l’11 de juny de 2016.
Can Batlló. C/ de la Constitució, 19. 08014 Barcelona.
Organitza: Plataforma Recuperem Can Batlló.
———-
Més informació:
canbatllo.wordpress.com

 

 

 

INAUGURACIÓ PARC GERMANETES
Gràcies al suport de les veïnes i veïns de l’Esquerra de l’Eixample s’ha aconseguit que l’Ajuntament de Barcelona cedeixi una part del solar de l’antic convent de les Germanetes dels Pobres per a l’autogestió veïnal.

 

Mentre es fa la festa d’inauguració d’un d’aquests espais, es segueix treballant per aconseguir obrir-ne la resta. A l’Espai Autogestionat Germanetes s’hi realitzen tot tipus d’activitats enfocades a la dinamització social del barri i a l’aprofitament de l’espai públic per part de les persones. Aquest espai està articulat i gestionat entorn de la plataforma i comunitat Recreant Cruïlles.

 

A més de les activitats per celebrar la inauguració del Parc Germanetes (actuacions, tallers i jocs i una paella popular), hi haurà activitats de denúncia sobre la situació de les refugiades, el Mercat de Pagès i els estands habituals dels col·lectius del barri. 
———-
Dates: 11 de juny de 2016. De 10 a 16h.
Espai Germanetes. Consell de Cent, 150. 08015 Barcelona.
Organitza: Plataforma i comunitat Recreant Cruïlles.
———-
Més informació:
recreantcruilles.wordpress.com

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.