12 maig, 2016
Notícia

Estades d’artistes en centres docents

Exposició "PICAR A LA PORTA, ENTRAR, SORTIR" (projecte "Bòlit Mentor" 2015-2016 de Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona) i presentacions "EN RESIDÈNCIA" 2015-2016 (programa "En Residència" de l’Ajuntament de Barcelona i El Consorci d’Educació de Barcelona amb A Bao A Qu)

EXPOSICIÓ PICAR A LA PORTA, ENTRAR, SORTIR. BÒLIT MENTOR 2015-2016
El projecte Bòlit Mentor és una activitat educativa basada en l’experiència i creada amb l’objectiu d’establir una connexió fructífera i de futur entre els centres de producció cultural i artística i els centres docents de les comarques de Girona. Amb aquesta finalitat, s’incorpora la figura d’un comissari que tutoritza tot el projecte, seleccionant els artistes (que també són docents) en convocatòria pública.

 

S’hi combina creació i educació mitjançant l’estada d’artistes en residència en centres d’ensenyament secundari del territori. Els artistes seleccionats desenvolupen, conjuntament amb els estudiants, un projecte artístic que suposa una immersió de l’alumnat en els processos de la creació contemporània tal i com apunta Jordi Mitjà, el comissari de l’edició d’enguany, posant l’èmfasi en el repte de la docència i en el paper de l’escola com “l’únic lloc on es pot produir una certa democratització de l’art”:

 

“La tasca que proposa Bòlit Mentor reclama, des del fer, des de la interacció amb l’espai docent, una apertura cap a la realitat i els mecanismes dels projectes artístics. Bòlit Mentor neix cada any d’una convocatòria pública. D’aquesta en surten tres projectes pensats específicament per als instituts i es duen a terme amb la complicitat dels centres, el professorat i l’artista. El mentor no qüestiona les lògiques de funcionament dels instituts, les incorpora per tal de donar veu al grup, que des d’un àmbit tan llunyà com l’art se sent capacitat per conversar, qüestionar, pensar… aquest és el repte real dels projectes”.
———-
Dates: Fins al 5 de juny de 2016.
Bòlit_La Rambla, Sala Fidel Aguilar. Rambla de la Llibertat, 1. 17004 Girona.

A càrrec: Jordi Mitjà/comissari i mentor; Anna Mitjà, Azahara Cerezo, Enric Farrés Duran i Joana Llauradó Farrés/artistes participants.
En el marc de: Bòlit Mentor, un projecte de Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona.
———-
Més informació:

bolit.cat/picar-a-la-porta-entrar-sortir

 

 

 

PRESENTACIONS EN RESIDÈNCIA 2015-2016
Els 11 projectes desenvolupats dins de la 7ª edició del programa En Residència es presenten a Barcelona entre els mesos de maig i juny de 2016 (consulta l’enllaç per saber les dates i llocs de cada presentació). 

 

Projectes desenvolupats durant el curs 2015-2016:

>>> Litxit’s Sound. Za! + Institut Menéndez y Pelayo.

>>> Identitats. BTOY + Institut Lluís Domènech i Montaner.

>>> A cor-re-lats. Josep Pedrals + Institut Lluís Poeta Maragall.

>>> Fustes, cordes i motors. Lolo i Sosaku + Institut Milà i Fontanals.

>>> Oficina de Turisme. Losing and finding yourself in Bac de Roda: Martí Anson + Institut Infanta Isabel d’Aragó.

>>> El centre de la terra. Gerard Guix i Montse Rodríguez + Institut Moisès Broggi.

>>> Veïns, cases, carrers i places. Domènec + Institut Serrat i Bonastre.

>>> La cabana LAMBEGBPAOLTJRI. Pep Vidal + Institut Costa i Llobera.

>>> Azucenas tigradas. Jeleton + Institut Comas i Solà.

>>> Presentació del projecte. Luz Broto + Institut Doctor Puigvert.

>>> Antologia Fantasma. Societat Doctor Alonso + Institut Montjuïc.

 

En Residència posa en contacte l’art contemporani amb els estudiants de secundària dels instituts de Barcelona, generant noves formes i contextos de creació. Les presentacions En Residència són públiques i obertes a tothom interessat en conèixer els processos realitzats des de setembre de 2015.
———-
Dates: Del 12 de maig al 25 de juny de 2016.

Organitza: Ajuntament de Barcelona i Consorci d’Educació de Barcelona (Generalitat de Catalunya), en cooperació amb A Bao A Qu.
A càrrec de: A Bao a Qu, Fundació Joan Miró, Graner, Mercat de les Flors, Heliogàbal, Museu Nacional d’Art de Catalunya i Sala Beckett/comissariat i coordinació de residències.
———-
Més informació:
bcn.cat/ENRESiDENCiA

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, accions i esdeveniments difosos.