8 juny, 2015
Notícia

Ets públic?, Premi Internacional d'Innovació Cultural, o com innovar institucionalment

Posar en marxa un projecte que, d'una o altra manera obre les portes a altres formats de treball i relació amb públics diferents als actuals, és una estratègia per a la transformació institucional i, alhora, per a la producció de la legitimitat i comunicació que tot canvi necessita. Repensar-se mentre pensem en allò que volem qüestionar, mentre identifiquem les coses sobre les quals voldríem innovar com a institució.

“Ets públic?”, Programa d’activitats i lliurament del Premi Internacional a la Innovació Cultural del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), pot ben ser un exemple d’una pràctica institucional que es desplega per explorar possibles vies d’innovació en aquesta línia.

 

El CCCB celebra la primera edició d’aquest certamen biennal, que convoca amb l’objectiu d’estimular la innovació en l’àmbit de la cultura, amb dues jornades d’activitats (un taller de co-creació, xerrades amb el jurat del Premi i acte de lliurament, entre d’altres) al voltant del tema central de l’edició 2014-2015: els nous públics culturals i la seva relació amb les institucions.

 

9 de juny de 2015

 

Taller Públic en Acció (de 18 a 21 h) conduït per Irene Lapuente (La Mandarina de Newton).

Taller per desenvolupar mètodes de co-creació, considerant la diversitat de possibilitats de la participació i els conflictes que planteja la seva praxi. En equips, es realitzarà un esbós de projecte cultural mitjançant tècniques de disseny basat en l’usuari i posant en pràctica dinàmiques de generació d’idees, presa de decisions en comú i presentació pública dels projectes.

 

10 de juny de 2015

 

Diàlegs amb el Jurat (de 11 a 17h)

Xerrades on els membres del jurat d’aquesta edició 2014-2015 parlaran dels seus projectes i experiències de gestió i dialogaran amb els assistents sobre aspectes clau vinculats a l’activació dels públics culturals.

 

11.00 h: “El museu participatiu”. Amb Nina Simon (Santa Cruz MAH) i Conxa Rodà (Museu Nacional d’Art de Catalunya- MNAC).

 

13.00 h: “La institució per a tots els públics”. Amb Mark Miller (Tate) ens parlarà de la seva experiència com a activador del públic juvenil. Modera: Fito Conesa (responsable de l’Habitació 1418).

 

17.00 h: “Innovació ciutadana i mediació cultural”. Amb Marcos García (Medialab-Prado de Madrid).

 

Acte de lliurament del Premi (a partir de les 19,30h) conduït pel periodista Bruno Sokolowicz.

Començarà amb la projecció d’un nou capítol de Soy cámara –el programa de televisió del CCCB dedicat a l’evolució del concepte «públic»– i finalitzarà amb actuació final de Wooky & Videocratz. Inclourà la presentació dels 10 projectes finalistes per part dels seus creadors.

———-

Organitza: CCCB. Montalegre, 5. 08001 Barcelona.
Tots els actes i activitats són gratuïts i oberts (pel taller, cal inscripció prèvia).
———
Més informació:
newsletter.cccb.org

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.