2 setembre, 2015
Notícia

Eufònic, campus d’aprenentatge de les arts sonores i visuals

Aquesta nova edició de l’Eufònic, el festival de les arts sonores i visuals de les Terres de l’Ebre, presenta com a novetat el Campus d’Aprenentatge: Creació i Paisatge, amb activitats infantils i familiars incloses dins aquesta part formativa del festival.

El Campus d’Aprenentatge està concebut com un programa formatiu obert, un laboratori d’experimentació adreçada a participants de tots els nivells de coneixement, dels més experimentats fins als principiants, on tothom té la oportunitat de relacionar-se com a creador amb les arts sonores i visuals.

 

Entre els set workshops programats, trobem el taller d’Adolf Murillo, Soundcool: revolució a les aules, adreçat a l’alumnat de música i professorat interessats en aquest sistema informàtic i interfície musical que permet treballar l’educació musical des de la creativitat i que té com a objectiu principal la col·laboració i la connectivitat. Per a qualsevol persona encuriosida en la improvisació, Alfredo Costa Monteiro proposa Improvisació sonora: estratègies per a un aquí i ara, un curs d’improvisació a partir de materials crus, manipulació d’objectes com a instruments o donant la volta als instruments convencionals.

 

Dins de les activitats familiars, es programen dos tallers infantils: un d’il·luminació experimental amb Arduino i un altre amb càmeres web i d’infrarojos per interactuar a través del moviment del cos amb avatars geolocalitzats. Per altra banda, el col·lectiu vinculat al col·lectiu Music Research Group de la UPF ofereix un taller per treballar amb els jubilats de la Casa del Mar sobre la memòria a través dels sons.

 

La programació del festival es completa amb Talk/Demo, també dins de les activitats del Campus d’Aprenentatge, actuacions i instal·lacions audiovisuals en espais museístics, accions sonores i concerts amb la singularitat del paisatge de les Terres de l’Ebre com a element vertebrador i diferencial de la mostra.
———–
Dates: Del 3 al 6 de setembre de 2015.
Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Tortosa, Miravet i Ulldecona.
Eufònic Urbà, extensió urbana del festival, es celebrarà a Arts Santa Mònica (Barcelona) els dies 10, 11, 12 i 13 de desembre de 2015.
———–
Més informació:

eufonic.net

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.