17 febrer, 2020
Notícia

Experimenta Educación: Convocatòria d'idees

Medialab Prado, en col·laboració amb l'associació cultural La Kalle, hablarenarte i l'IES Arcipreste de Hita de Madrid obre una convocatòria de projectes per participar a Experimenta Educación, un Laboratori Ciutadà on persones de totes les edats inventen i creen juntes per millorar la vida en comú.

Tots els projectes i activitats desenvolupades (un màxim de 8 propostes que sortiran seleccionades d’aquesta convocatòria) es documentaran amb llicències lliures (Creative Commons) perquè puguin ser replicats i millorats en altres contextos.

El programa Experimenta Educación s’inclou dins de Experimenta Distrito, una iniciativa de Medialab Prado que va néixer el 2016 amb la voluntat d’habilitar laboratoris ciutadans temporals als districtes de Madrid: llocs de trobada, experimentació i aprenentatge on les persones col·laboren en el desenvolupament de projectes que puguin fer la vida de tots i totes una mica millor.

L’any 2019, el districte Puente de Vallecas va comptar amb una edició del programa (Experimenta Distrito Puente Vallecas) centrada en la salut comunitària. El 2020, Experimenta torna a Puente de Vallecas per assajar què succeeix si convertim l’escola en un Laboratori d’Innovació Ciutadana. Sota el títol Experimenta Educación el programa proposa habilitar el centre educatiu com un lloc en el qual desenvolupar experiments en equips de treball formats per nens i nenes, joves, professorat, famílies i qualsevol altra persona interessada a proposar una idea o participar com a col·laborador en alguna de les iniciatives seleccionades.

 


 

Dates: Presentació de projectes fins el 17 de març
> Presentació pública del programa: 27 de febrer, a las 18:00
Medialab Prado. Plaza de las Letras. Alameda 15. 28014 Madrid
Convoca: Medialab Prado
A càrrec de: Equip de mediació Experimenta Educación, un integrant de l’associació cultural La Kalle, dos responsables de Medialab Prado i dos experts del món de l’educació (Carlos Magro i Isabel Vizcaíno)/comitè de selecció
Col·labora: Associació cultural La Kalle, hablarenarte, IES Arcipreste de Hita
Més informació: medialab-prado.es/convocatorias/experimenta-educacion

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.