23 febrer, 2017
Notícia

Explicació: L'espai de la memòria

Des d'Educa Thyssen s'han dissenyat visites per a públic adult a l'exposició de context "L'espai de la memòria", protagonitzada per dones de diversos col·lectius, artistes, professionals i educadors de la Xarxa Museística provincial de Lugo i del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid

La mostra L’espai de la memòria recull el procés creatiu viscut per diferents col·lectius i associacions de dones en els tallers ideats per les artistes Paula Cabaleiro, Monica Mura, Paula Noya i Mery Pais, que parteixen d’una selecció d’obres de la col·lecció permanent per a fer la seva proposta. Al costat d’aquestes peces, que comprenen tècniques molt variades, que van del collage a la fotografia, passant per la performance i la transferència sobre paper, també es presenten les obres d’aquestes quatre creadores, que van ser el germen del projecte Olladas sen fronteiras (2015).

 

Amb aquesta exposició, es pretén també obrir una nova etapa en el projecte Nos+Otras en red (Nos+Altres en xarxa), ja que està concebut com un laboratori en el qual les participants assumeixen un nou rol de lideratge. Seran elles mateixes les encarregades de transferir a les seves associacions i col·lectius el procés que han experimentat, per a això han dissenyat activitats de mediació i nous tallers, que seran dutes a terme a la sala d’exposició i en els seus centres, amb les seves companyes.

 

L’equip de voluntariat i les dones participants en el projecte realitzen explicacions d’aquesta exposició. Les visites que es posen en marxa busquen establir un diàleg amb els públics, per a acostar-se a la mostra des de diferents mirades.

———-

Dates: Del 23 de febrer al 19 de març

Museu Thyssen. Paseo del Prado, 8 -28014 Madrid

Organitza: Educa Thyssen

A càrrec de: Paula Cabaleiro, Monica Mura, Paula Noya i Mery Pais/artistes

———-

Más información:

educathyssen.org/programas-publicos/explicacion-espacio-memoria

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.