26 febrer, 2017
Notícia

Exposar l'Educació

"Exponer la Educación: Por qué, Cómo y Para qué" és una jornada centrada en experiències curatoriales que han triat l'educació com a eix vertebrador. Des de Pedagogías Invisibles proposen abordar quin és l'origen d'aquesta preocupació per l'educatiu des de les institucions culturals, com s'han dissenyat i produït aquestes exposicions i realment per a què s'han dut a terme.

En el context de la fira ARC 2017, un espai on es donen cita els professionals del mercat de l’art i on les arts visuals s’entenen, primer de tot, com un negoci, cada any tenen lloc diferents trobades professionals que toquen temes adjacents al mercat de l’art i, per tercer any consecutiu, s’ha celebrat una trobada sobre educació.

 

Dissenyat i produït per Pedagogías Invisibles, l’esdeveniment defensa la importància que l’educació es filtri en un espai així i que adquireixi la visibilitat que mai ha tingut. El tema triat són les exposicions sobre educació que han proliferat en el panorama cultural en els últims anys.

 

Se seleccionen cinc casos d’estudi:

 

> Lesson 0

Exposició realitzada a la Fundació Joan Miró l’any 2015, comissariada per Azotea (Ane Agirre i Juan Canela) i amb un programa educatiu, Pedagogies de Fricció, que desenvolupen Aida Sánchez de Serdio, Cristian Añó (Sinapsis) i Rachel Fendler.

 
Exposició realitzada al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía l’any 2015, comissariada per WHW (What, How and for Whom) i amb un programa educatiu desenvolupat per SUBTRAMAS (Diego del Pozo, Montse Romaní i Virginia Villaplana).
 
Exposició realitzada a l’Espacio Fundación Telefónica l’any 2016, comissariada per Laura Fernández Orgaz y amb un programa pedagògic desenvolupat per Alicia Carabias Álvaro.
 
Exposició realitzada a Fabra i Coats durant 2016 i 2017, comissariada i amb un programa educatiu a càrrec d’Idensitat, LaFundició, Sinapsis i Transductores.
 
Exposició produïda per Matadero Madrid l’any 2016, comissariada i amb un programa educatiu a càrrec de GED (Grupo de Educación de Matadero Madrid).
———-
Dates: Febrer
A càrrec de: Pedagogías Invisibles
Participa: Ane Agirre Loinaz (coordinació d’exposicions a Tabakalera), Juan Canela, Aida Sánchez de Serdio, Cristian Añó (Sinapsis), Rachel Fendler, WHWSUBTRAMAS, Laura Fernández Orgaz, Alicia Carabias Álvaro, Idensitat, LaFundició, Transductores i GED
En el marc de: ARCO 2017
———-
Més informació:
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).
 
Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.