27 juny, 2014
Notícia

Exposició 10 anys de Xamfrà

Xamfrà és una iniciativa social inclusiva al barri del Raval de Barcelona, vehiculitzada a través de l’exercici del dret a la participació cultural, fent ús de la música i les arts escèniques com a mitjans. Aquesta iniciativa està impulsada per la Fundació l’Arc Música, institució dedicada a l’educació musical i artística des de fa 40 anys, i que també gestiona l’Escola Municipal de Música de Can Ponsic a Sarrià

En el seu projecte de gestió de Can Ponsic, L’Arc Música es va comprometre a destinar fons de la Fundació i cercar recursos públics i privats per posar en marxa un Centre de Música i Escena amb finalitat socioeducativa a través de les arts i amb la voluntat de treballar per a la inclusió social, cosa que es va fer realitat a partir de l’any 2005, amb la posada en marxa de Xamfrà. Centre de Música i Escena del Raval. Ara, com a punt i final a les activitats celebrades per commemorar els seus primers 10 anys en actiu, organitzen una exposició on es recull la trajectòria del projecte.

 

L’equip de gestió de Xamfrà treballa perquè el centre sigui un dels nusos de la xarxa educativa i social que s’impulsa des de la Fundació Tot Raval, de la qual és membre des dels seus inicis, i treballa en col·laboració amb centres oberts i casals del barri i de la ciutat (Gavina, Casal Franja, Fundació Social del Raval, AeiR Raval, Fundació Escó, Fundació Hospitalitat i Fundació Ginesta), així com amb centres educatius del districte (INS Miquel Taradell, Escola Milà i Fontanals, Escola Collaso i Gil i Escola del Bosc entre d’altres).

 

Xamfrà també fa un treball en xarxa en l’àmbit de la formació, essent un centre receptor d’estudiants de pràctiques d’ensenyament superior de l’àmbit artístic, musical i d’educació social (estudiants de pràcticum del Departament de Pedagogia de l’Escola Superior de Música de Catalunya i estudiants d’educació social, treball social o art i comunitat de diferents universitats i centres de formació).

—–

Dates: Del 26 de juny a l’1 de juliol.

Biblioteca de Catalunya. Hospital 56. 08001 Barcelona.

Organitza: L’Arc Música.

En el marc de: Projecte Xamfrà (Xè aniversari).

—–

Més informació:

xamfra.net/exposicio-x-aniversari-de-xamfra

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.