8 setembre, 2015
Notícia

Exposició Estètiques Transversals Manresa - Unitat Mòbil del Paisatge (UMP)

Exposició on es mostra el resultat de les accions d’Unitat Mòbil del Paisatge (UMP), un projecte de l’estudi Mixité desenvolupat a Manresa en el marc d’Estètiques Transversals. Art, acció educativa i ciutats mitjanes, un programa d’accions impulsat per IDENSITAT des de l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies amb l’objectiu de fomentar l’acció col·lectiva en la construcció de l’espai públic a través d’accions educatives que impulsin la creativitat social i la implicació de les persones en la producció cultural.

Unitat Mòbil del Paisatge és un projecte d’activació d’un dispositiu mòbil a partir d’activitats pedagògiques que constitueix, alhora, un mecanisme catalitzador de processos de reflexió crítica sobre el territori; un element generador d’activitats per a la col·lectivitat; i un arxiu de la documentació i materials generats durant la recerca col·lectiva.

 

El projecte s’ha desplegat a partir de la col·laboració de centres educatius, associacions i altres agents locals amb els quals s’ha treballat durant l’any 2014-2015 per tal de generar diferents processos de reflexió crítica i posar en valor tots aquells sabers que impliquen la mirada en termes de paisatge, i també la transformació recent del territori i de la ciutat.

 

Aquests processos s’han desenvolupat en forma de tallers amb cadascun dels col·lectius participants. L’exposició presenta els resultats d’aquestes accions però, alhora, i com a espai de laboratori en obert, constitueix una invitació a continuar les reflexions sobre el territori a partir de les activitats paral·leles que es duran a terme en el seu marc.
———
Dates: Del 29 d’agost al 13 d’octubre de 2015.
Sala Gran. Museu Comarcal de Manresa. Via de Sant Ignasi, 36-40.
Organitza: Mixité (Marta Carrasco i Sergi Selvas)

En el marc de: programa de ID “Estètiques Transversals”.
———
Més informació:
ump.mixite.cat/wp-content/uploads/full-de-sala-ump-2015.pdf

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.