21 abril, 2021
Notícia

Exposició Laboratorio de Prácticas Distanciadas

Aquesta mostra és la culminació d'un procés de creació comunitària amb el col·lectiu CHICO-TRóPICO i veïnxs de Carabanchel entorn de la distància i el joc experimental dins del programa cultural 21 Distritos (Ajuntament de Madrid).

El Laboratorio de Prácticas Distanciadas es planteja com un procés de creació comunitària desenvolupat per CHICO-TRóPICO (col·lectiu que treballa en projectes de creació comunitària innovadora) com a part de la programació de 21 Distritos, programa cultural als districtes de l’Ajuntament de Madrid.

 

El procés, dut a terme durant 2 mesos des de les pràctiques sonores, performatives i visuals amb 17 persones d’entre 9 i 65 anys, culmina amb aquesta exposició interactiva i lúdica. En l’exposició es plantegen jocs i propostes artístiques, basades en la distància com a matèria primera creativa i com el lloc des d’on reflexionar sobre allò que ens està passant en aquest últim any marcat per la crisi sanitària de la COVID-19. Es tracta de recuperar el joc de manera creativa com una forma de garantir la cohesió social i la cura psicològica. I com una manera d’habitar de nou la ciutat.

 

L’exposició, dinamitzada també pel col·lectiu CHICO-TRóPICO, es pot visitar al Centre Cultural San Francisco La Prensa de Carabanchel (amb una acció inaugural, a càrrec del grup del Laboratorio, i una altra de tancament), obrint-se la possibilitat que circuli per altres centres culturals de Madrid. 

 


 

Dates: Del 23 al 30 d’abril
C.C San Francisco La Prensa. Aliseda, 4. 28025 Madrid

 

> CHICO-TRóPICO dinamitza l’exposició per al públic assistent en horari de tardes

 

> El procés de creació comunitària s’ha desenvolupat entre febrer i abril

 

Organitza: 21 Distritos (Programa cultural de l’Ajuntament de Madrid)
A càrrec de: CHICO-TRóPICO/Col·lectiu encarregat de la dinamització de l’exposició i del desenvolupament del procés comunitari
Participa: Angie de la Lama, Ariadna López, Chrstian Weissenborn, Claire Mollet, Coral Astrea Baena, Daniel Martín, David Vázquez, Jimena Marcos, Marina Navarro, Belén Páramo, Naira Borraz, Nicole Sazo, Rafael Sánchez, Simón Herrera i CHICO-TRóPICO (Pedro Buschi i Sara Brito)/Obra col·lectiva exposició
Més informació: 21distritos/muestra-de-laboratorio-de-practicas-distanciadas

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes que combinen pràctiques artístiques i participació comunitària


 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.